Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Schot gelost tijdens worsteling in woning Eindhoven: man (19) met vuurwapen aangehouden

EINDHOVEN - Een 19-jarige man uit Eindhoven is dinsdagavond aangehouden omdat hij even daarvoor meerdere personen bedreigde met een vuurwapen. Zij wisten hem te overmeesteren, daarbij viel een schot. 

Dat gebeurde in een pand aan de Bastenakenlaan in Eindhoven, zo meldt de politie. In de woning waren meerdere bewoners en een aantal bezoekers aanwezig. De man met het vuurwapen is een bekende van hen. 

De 19-jarige werd overmeesterd na een worsteling. Daarbij werd een schot gelost. Tijdens dat incident wist iemand 112 te bellen. Toen de politie was gearriveerd, konden zij de inmiddels overmeesterde Eindhovenaar direct aanhouden. Het vuurwapen is voor verder onderzoek in beslag genomen.

Sporenonderzoek

Het onderzoek is in volle gang, stelt de politie. ,,We doen buurtonderzoek en onze forensisch specialisten gaan waar nodig aan de slag met verder sporenonderzoek in de woning. De woning blijft tot die tijd verzegeld. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.” 

De Bastenakenlaan ligt in het noorden van stadsdeel Woensel.

  1. Toon Gerbrands kiest bij PSV voor ethiek: ‘Ethiek boven transparantie’

    Toon Gerbrands kiest bij PSV voor ethiek: ‘Ethiek boven transparan­tie’

    De bekeruitschakeling tegen NAC is bij PSV keihard aangekomen en zorgt voor nieuwe reuring na een toch al belabberd seizoen. Veel van wat er bij PSV gebeurt, lag en ligt door de slechte resultaten inmiddels onder een vergrootglas, tot aan de dokters en diëtiste toe. De bestuurders van de Eindhovense club liggen hier en daar onder vuur, maar vinden niet dat er olie op datzelfde vuur gegooid moet worden. Algemeen directeur Toon Gerbrands voelt totaal niet de behoefte om overal op te reageren, maar wil desgevraagd toch ingaan op enkele kwesties die het Eindhovens Dagblad aansnijdt. ,,Ethiek is voor mij veel belangrijker dan terugslaan of interne codes schenden.” Hij hoopt na een zware periode op eendracht, die in de clubhistorie altijd macht in plaats van machteloosheid maakte.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven