Volledig scherm
Explosie bij werkzaamheden in transformatiehuisje in Best. © Bert Jansen

Twee gewonden bij brand in elektriciteitshuisje in Best, explosie gehoord

BEST - Twee mensen zijn gewond geraakt door een brand die tijdens werkzaamheden is ontstaan in een transformatorhuisje aan de Ekkersweijer in Best. Het vuur was snel onder controle. De slachtoffers zijn na een behandeling door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht. 

Waar het tweetal precies mee bezig was, is onbekend. Elektriciteitsbedrijf Enexis laat weten dat het elektriciteitshuisje van een zakelijke klant is. De gewonden zijn ook geen personeelsleden van Enexis, aldus de woordvoerder. 

Over de ernst van hun verwondingen kon de brandweer niks zeggen. 

Explosie

Er zou bij het transformatorhuisje ook een explosie te horen zijn geweest. Volgens de brandweerwoordvoerder is dat goed mogelijk: ,,Omdat er veel kunststoffen in zo'n huisje zitten. Die kunnen kleine explosies veroorzaken als er een brand woedt.”

Hoe de brand ontstond, moet worden onderzocht door de brandweer. Dat kan pas als het vuur geblust is. Omdat de stroom nog niet is uitgeschakeld, wacht de brandweer daarmee. In samenwerking met Enexis wordt de elektriciteit van het huisje gehaald.

Voor de omgeving heeft het uitschakelen van de stroom geen gevolgen, meldt de woordvoerder van de brandweer ter plaatse. 

Volledig scherm
Explosie bij werkzaamheden in transformatiehuisje in Best. © Bert Jansen