Twee mannen dreigen slachtoffer neer te schieten bij woningoverval in Hoogeloon, één verdachte opgepakt

VideoHOOGELOON - Aan de Ten Eiken in Hoogeloon is donderdagavond iets na 19.00 uur een gewapende overval gepleegd. Doelwit was een huis waar op dat moment een vader en dochter aanwezig waren. De vader kreeg daarbij een pistool op zijn hoofd gericht. Inmiddels is één verdachte aangehouden. 

Er waren in elk geval twee mannen bij de overval betrokken. Zij belden aan en stormden naar binnen toen werd opengedaan. Daarbij kreeg de man des huizes een pistool tegen zijn hoofd. De overvallers dreigden hem neer te schieten als hij niet meewerkte. 

De dochter vluchtte ondertussen via de achterkant naar buiten. Ze haalde er een overbuurman bij, die heeft ingegrepen. Er ontstond een korte worsteling voor het huis, waarbij een ruit van de auto van de overvallers sneuvelde. De dochter raakte lichtgewond. 

Verdachte opgepakt

Op de Hoofdstraat in Hoogeloon is niet veel later één verdachte opgepakt, meldt de politie. De andere verdachte is nog op de vlucht. Hij rijdt waarschijnlijk in een witte Citroën. 

De overvallers hebben de bovenverdieping van het huis flink overhoop gehaald. Volgens de politie hebben zij uiteindelijk niets meegenomen. 

Politie in de Ten Eiken in Hoogeloon, waar donderdagavond een woningoverval is gepleegd.
Volledig scherm
Politie in de Ten Eiken in Hoogeloon, waar donderdagavond een woningoverval is gepleegd. © Fotopersburo Bert Jansen / Rico Vogels