Twee mannen zwaargewond bij uitslaande woningbrand in Offenbachlaan in Eindhoven

Update + VIDEOEINDHOVEN - In de Offenbachlaan in Eindhoven woedde donderdagochtend een uitslaande woningbrand. Twee mannen raakten daarbij zwaargewond: een bewoner en een bezoeker. Zij liggen in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis.

Beide mannen zijn met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Er landde een traumahelikopter nabij. Een trauma-arts stond de ambulancemedewerkers bij. Volgens de officier van dienst geneeskundig (OvD-G) van de ambulance waren beide mannen niet aanspreekbaar. 

Oorzaak onbekend

De brand woedde in de slaapkamer, op de derde en bovenste woonlaag van een appartementencomplex en ontstond even voor 6.00 uur. De oorzaak van de vlammen is nog onbekend. De politie: ,,Nader onderzoek volgt, alhoewel er geen indicatie is voor een strafbaar feit. Omwonenden kunnen snel terug naar huis.”

De brandweer kwam donderdag in alle vroegte met spoed met meerdere voertuigen ter plaatse. Niet veel later schaalden de hulpdiensten op voor verdere coördinatie. Zes naastgelegen appartementen werden ontruimd. 

Rond 8.00 uur vertrokken de hulpdiensten.

Brand in een appartementencomplex aan de Offenbachlaan.
Volledig scherm
Brand in een appartementencomplex aan de Offenbachlaan. © Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven