Volledig scherm
Twee zwaargewonden na val in fietsenstalling in centrum Eindhoven © Bert Jansen

Twee leden van Eindhovens Studenten Corps buiten levensgevaar na lelijke val van muur bij fietsenstalling

EINDHOVEN - Twee leden van het Eindhovens Studenten Corps zijn dinsdagavond rond 22.45 uur zwaargewond geraakt toen ze bij de ingang van de ondergrondse fietsenstalling van winkelcentrum Heuvel in het centrum van Eindhoven, in de Ten Hagestraat, meters naar beneden vielen. Vermoedelijk was er alcohol in het spel. Ze zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Het gaat om jongens van 19 en 22 jaar oud. Ze waren aanwezig bij de wekelijke verenigingsavond van het ESC en wilden buiten even een luchtje scheppen. ,,Aangezien er een fietspad voor de deur loopt, gaan de meesten buiten tussen het muurtje en de fietsenrekken staan,” zegt voorzitter Job van Geest. 

,,Zij zaten ontspannen op het muurtje en wilden elkaar een knuffel geven toen het gebeurde. Toen vielen ze lelijk achterover, waarschijnlijk op hun rug en hoofd.”

Snel werd 112 gebeld en er zijn drie ambulances gekomen waarmee ze naar het ziekenhuis zijn vervoerd. Het muurtje grenst aan de ingang van de fietsenstalling achter winkelcentrum De Heuvel. Het pad loopt daar schuin naar beneden. 

Hoe ernstig de verwondingen zijn weet Van Geest nog niet. ,,Het nieuws kwam wel hard aan. Familie en vrienden zijn inmiddels op de hoogte en ze zijn buiten levensgevaar. Daar zijn we heel opgelucht om.”

Volledig scherm
Twee zwaargewonden na val in fietsenstalling in centrum Eindhoven © Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7995 stemmen