Volledig scherm
Het uitgebrande busje in het Leenderbos bleek vol drugsvaten te zitten. © Staatsbosbeheer

Uitgebrand busje in Leenderbos blijkt volgeladen met drugsvaten

HEEZE-LEENDE - Een bezoeker van het Leenderbos heeft vrijdagmiddag een uitgebrand busje ontdekt middenin het natuurgebied. De brandweer zag later dat het busje vol stond met drugsvaten. 

Vermoedelijk is er tussen de 2000 tot 3000 liter XTC-afval uit de vaten gelekt. De grond is dezelfde avond nog afgegraven om zoveel mogelijk schade aan de omgeving te beperken. Het bospad vlakbij Leenderstrijp is voor de veiligheid tijdelijk afgesloten voor bezoekers. De totale schade wordt geschat op ruim tienduizend euro.

Staatsbosbeheer draait hier uiteindelijk voor op. Ze denken na over het afsluiten van de bospaden voor gemotoriseerd verkeer in het Leenderbos om meer dumpingen te voorkomen. 

Tweede drugsdumping in een week

Begin deze week waren er door de politie ook lege drugsvaten ontdekt in een bosgebied van Staatsbosbeheer in Maarheeze. “Deze vaten waren gelukkig leeg en de schade was beperkt” aldus Erik Schram van Staatsbosbeheer. “Je zult maar door die chemische troep lopen en het inademen samen met je hond of paard, dan ben je mooi bedankt”.