Volledig scherm
© ANP XTRA

Valkenswaardse moeder moet zich aan gebiedsverbod houden en wegblijven bij haar vier kinderen

DEN BOSCH - Dat een Ethiopische moeder in Valkenswaard opgelegde gebiedsverboden overtrad omdat ze die niet zou snappen, klopt niet volgens de Bossche rechtbank. De vrouw krijgt een voorwaardelijke straf.

De vier kinderen van de vrouw (31) zijn uit huis geplaatst. De moeder bleef echter naar het huis van haar ex gaan en naar de school, terwijl dat haar was verboden. Advocate Noortje Lut dacht dat de moeder het gebiedsverbod niet begreep, maar volgens de rechtbank is het uitgelegd met een tolk en een kaart. 

De vrouw kreeg al hulp en moet daarmee toegaan, en zich onder toezicht van reclassering stellen, aldus het vonnis. 

  1. Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hechtel-Eksel waar drie jonge mannen omkwamen
    PREMIUM

    Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hech­tel-Ek­sel waar drie jonge mannen omkwamen

    EINDHOVEN - De politie heeft in Tiel, Culemborg en Geffen dinsdagmorgen opnieuw vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar een groot drugsnetwerk waarvan ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken. Het gaat om mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De bende is volgens de politie onder meer verantwoordelijk voor het drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar in januari drie jonge laboranten uit Eindhoven en Valkenswaard om het leven kwamen.