Veel schade door brand in kringloopwinkel Emmaus in Eindhoven, vermoedelijk brandstichting

VideoEINDHOVEN - Een brand heeft voor ernstige schade gezorgd bij kringloopwinkel Emmaus aan de Genneperweg in Eindhoven. Een deel van de gevel moest eruit worden gebroken om de brand te kunnen blussen. De politie denkt aan brandstichting.

De brand ontstond in een container en sloeg vervolgens over op het pand. De brandweer was er vlug bij en had de brand snel onder controle. Desalniettemin kampt de kringloop, die bij de kerk en de pastoriewoning aan de Hoogstraat zit, met fikse schade. Het gaat om rook-, roet- en breekschade. Die laatste dus onder andere vanwege het doorbreken van de pui. Het complex achter de winkel bleef door het snelle optreden van de brandweer gespaard.

Brandstichting

Het ontstaan van de brand wordt nog nadrukkelijk onderzocht. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting, zo laat de politie weten via Instagram.

Brand bij kringloopwinkel Emmaus in Eindhoven.
Volledig scherm
Brand bij kringloopwinkel Emmaus in Eindhoven. © Bert Jansen
  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven