Verdachte aangehouden op station Eindhoven na dood jonge vrouw in Rotterdam

Update + VideoEINDHOVEN - Op station Eindhoven is een 23-jarige man opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een jonge vrouw in Rotterdam. 

De vrouw werd woensdagochtend gevonden in haar huis aan de Kralingse Kerklaan in Rotterdam. Ambulancemedewerkers hebben geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar hulp mocht niet meer baten. De politie is ter plaatse en doet onderzoek. 

In het complex wonen honderden studenten en jonge starters. De meesten hebben eenpersoonskamer, waarbij ze soms de badkamer en de keuken delen. Wat met de jonge vrouw is gebeurd, is gissen voor de jongeren die zijn afgekomen op de politieauto’s. 

Er zijn rood-witte linten gespannen voor de entree. Binnen doen rechercheurs onderzoek. Twee oudere vrouwen uit de buurt zagen een jongen wegrennen, zo vertelden zij tegen de agenten.

Station Eindhoven

Volledig scherm
De aanhouding van de verdachte op station Eindhoven. © Bram Vannisselroy

De Eindhovense politie hield de man rond 12.45 uur aan op het station. Geboeid lag hij een kwartier lang op het perron naast de trein van Rotterdam naar Venlo.

Op zijn rug had de verdachte een paar tassen, mogelijk bedoeld voor muziekinstrumenten. Omdat de politie niet zeker was wat daar in zat, werd een deel van het perron afgezet. 

Niet veel later werd het hele perron afgesloten. Na een minuut of tien konden reizigers weer terug en was de verdachte afgevoerd. Het treinverkeer heeft daarvoor ook een paar minuten stil gelegen. 

‘Iets met geweld’

De politie kan nog niet delen hoe laat de steekpartij vermoedelijk heeft plaatsgevonden. ,,In eerste instantie werden de hulpdiensten ook niet opgeroepen voor een steekpartij, maar voor ‘iets met geweld’”, aldus een woordvoerder. De politie had concrete aanknopingspunten die hen naar Eindhoven hebben geleid, waar de verdachte kon worden aangehouden. De woonplaats van de verdachte is niet bekend.  

De aanleiding van de steekpartij is nog onduidelijk.  

Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij de woning. © MediaTV
Volledig scherm
Agenten bij het complex waar de jonge vrouw is doodgestoken. © MediaTV

In samenwerking met indebuurt Eindhoven