Vlammen sloegen uit Gerrie's appartement in Best: ‘Het waren maar vijf plantjes’

VIDEOBEST - Een brand verwoestte dinsdag het appartement van Gerrie in Best. Oorzaak: een hennepkwekerij’tje. „Soms wordt alles met kroonsteentjes aan elkaar geknutseld, levensgevaarlijk.”

Zijn grijze haar zit in een paardenstaart, zweetdruppels lopen over het voorhoofd en zijn handen trillen. Gerrie oogt gestresst. Hij loopt hoofdschuddend heen en weer door zijn zwart geblakerde appartement terwijl hij spullen bij elkaar zoekt. Meer dan twee boodschappentassen krijgt hij niet gevuld. „Ik heb het beste maar even uitgezocht. Veel was het niet”, zegt de Bestenaar, in wiens appartement gisteren een brand woedde. Wat bleek? Gerrie had een hennepkwekerij.

  1. Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI

    Feestfilm­pje met Snollebol­le­kes in de prijzen bij wielergala UCI

    GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.