Volledig scherm
© ANP

Voor bijna miljoen aan belastingschuld aan het licht gebracht bij verkeerscontrole in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Bij een verkeerscontrole in Valkenswaard is dinsdag voor 950.000 euro aan achterstallige belastingschulden aan het licht gebracht. Bijna 40.000 euro daarvan werd direct geïnd en van de andere schuldenaars zijn auto's in beslag genomen. 

De controles vonden plaats op de Pastoor Heerkensdreef, Geenhovensedreef en de N69. Aan de hand van kentekens kon de politie zien of er nog straffen of schulden op naam van de eigenaar stonden. 

Zestien automobilisten werden eruit gepikt wegens belastingschulden. Eén van hen werkte bij een bedrijf dat nog voor vier ton aan schulden had. Zeven voertuigen waarop beslag werd gelegd mochten nog doorrijden. Negen andere werden in beslag genomen, omdat de schulden te hoog waren. 

De waarde van de auto's staat in die gevallen niet gelijk aan de belastingschuld. Maar een woordvoerder van de verkeerspolitie Oost-Brabant stelt dat ze na de controle streng in de gaten worden gehouden. Waar nodig wordt het bedrijf zelf bezocht. 

Naast belastingschulden werden ook mensen gepakt voor verkeersovertredingen. Onder andere voor telefoon vasthouden achter het stuur, gladde banden en overbelading. 

  1. Gemeente opent balie in Medisch Centrum Aalst: ‘Binnenlopen is laagdrempeliger dan mailen of bellen’

    Gemeente opent balie in Medisch Centrum Aalst: ‘Binnenlo­pen is laagdrempe­li­ger dan mailen of bellen’

    WAALRE - Inwoners van de gemeente Waalre met vragen over bijvoorbeeld thuishulp, jeugdhulp, schuldhulp of mantelzorg kunnen sinds kort terecht in het Medisch Centrum Aalst. Omdat zorgconsulenten nu in dezelfde ruimte zitten als onder meer de huisarts en GGD moet het makkelijker worden om bij de gemeente aan te kloppen voor hulp. Want, zo zegt de gemeente: binnenlopen is laagdrempeliger dan bellen of mailen.