Volledig scherm
PREMIUM
Hulpdiensten bij de zwaargewonde fietsster in Helmond. © Bert Jansen

Waarom doorrijden na een zwaar ongeluk zoals in Helmond: vluchten uit paniek of om iets te verbergen?

EINDHOVEN - Zaterdagnacht werd een geschepte fietsster zwaargewond achtergelaten op het asfalt. Dat de dader doorreed, is allesbehalve een uitzondering. „Maar niet elke doorrijder is een harteloze verkeershufter.”

Ze lag daar helemaal alleen in het donker, zwaargewond, haar fiets in de kreukels. De veroorzaker van al die ellende besloot niet te stoppen, maar reed met haar auto in volle vaart door. Weg van de plek des onheils. Had de automobilist haar niet gezien? Won de angst het van het verantwoordelijkheidsgevoel? De jonge vrouw bleef hoe dan ook hulpeloos achter op het Helmondse asfalt.

  1. Jimmy Rosenberg: meer dan gewoon een talent
    PREMIUM

    Jimmy Rosenberg: meer dan gewoon een talent

    Het is alsof er een vloek rust op gitaarwonderkinderen: Jason Becker kreeg op twintigjarige leeftijd de spierziekte ALS, Shawn Lane stierf op veertigjarige leeftijd door aanhoudende gezondheidsproblemen en Jimmy Rosenberg (39) heeft een diep tragisch levensverhaal. Het goede nieuws: na jaren van misère door drugsverslavingen, een zelfmoordpoging, de dood van zijn moeder en zijn zoon, een hartstilstand, twee hartaanvallen, een herseninfarct en twee hersenbloedingen leeft de Helmonder nog. En bovenal: hij speelt weer voor publiek.

In samenwerking met indebuurt Helmond