Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Wederom hoge opbrengst na controle Woenselse Markt en Kruisstraat

EINDHOVEN - Opnieuw vond er op de Woenselse Markt en Kruisstraat in Eindhoven een integrale verkeers- en criminaliteitscontrole plaats. Dit gebeurde afgelopen vrijdag. De opbrengst? Onder andere 33.807 euro aan openstaande boetes, 12 in beslag genomen auto’s en twee aanhoudingen.

Zeven panden in de omgeving werden tijdens de actie bezocht. In totaal troffen de controleurs 49 overtredingen aan, onder andere op het gebied van brandveiligheid, bouwkundige mankementen en adresfraude. 

In één pand werden te hoge CO-waarden aangetroffen en is per direct bestuursdwang toegepast. Één onderneming bleek ondanks een eerder verbod toch geopend te zijn, zonder in het bezit te zijn van een exploitatievergunning. 

Proces-verbalen

Er werden in totaal 22 verbalen uitgeschreven, voor onder andere het rijden zonder rijbewijs en het gebruik van een mobiel tijdens het rijden.  Ook is er een verbaal uitgeschreven voor samenscholing en uitdagend gedrag van een groep jongeren die hinderlijk aanwezig was rondom de controle.

Naast de integrale controle gebruikte de politie deze avond ook om een inval te doen in een garagebox aan het Hortapad. Daar werd een hennepkwekerij gevonden. In totaal werden er 11.000 plantjes en bijbehorende kweekapparatuur geruimd. Ook de stroom bleek illegaal te worden afgetapt. Er werd niemand aangehouden. 

Iedere maand controle

De actiedag vond plaats in het kader van de gebiedsgerichte veiligheidsaanpak in Oud-Woensel. De Douane, gemeente, politie, Openbaar Ministerie en de Belastingdienst werkten hiervoor samen. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurde. In het afgelopen half jaar vonden er zeven controles plaats. Met uitzondering van juli hield de politie sinds het begin van de zomer tot februari iedere maand een actie. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven