Volledig scherm
Protestactie van Meat the Victims maandagavond in Boxtel © Bert Jansen

77 verdachten bij varkenshouderij in Boxtel weer vrijgelaten

BOXTEL - De 77 verdachten die maandagavond zijn aangehouden na de demonstratie bij een varkenshouderij aan de Brede Heide in Boxtel, zijn weer vrijgelaten. Ze kregen een dagvaarding mee om in augustus voor de politierechter te verschijnen.  Er zijn 76 dierenactivisten en een tegendemonstrant aangehouden.

Twaalf van deze personen werden aangehouden voor het niet kunnen of willen tonen van hun identiteitsbewijzen. 64 van hen werden opgepakt voor lokaalvredebreuk.  De actievoerders komen deels uit Nederland, maar ook uit diverse Europese landen als Polen, Tsjechië en Duitsland. Alle aangehouden verdachten zijn meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Van de overige demonstranten is de identiteit vastgesteld, zodat het OM passende maatregelen kan nemen. 

De recherche doet nog onderzoek.  

  1. Boxtelaren storen zich aan lege winkelpanden, overal gestalde fietsen en te weinig keus
    PREMIUM
    Video

    Boxtelaren storen zich aan lege winkelpan­den, overal gestalde fietsen en te weinig keus

    BOXTEL - ,,Tussen al die gestalde fietsen zitten kletsen heeft voordelen", zegt Gerard van den Boogaard uit Boxtel lachend. ,,Als het hard waait, zitten we een beetje beschut, maar dan houdt het ook op." De inwoners en ondernemers van Boxtel storen zich aan de overal gestalde rijwielen en de leegstand in het centrum. Daarnaast is er te weinig keus, zo blijkt uit een rondgang door het centrum.