Volledig scherm
De varkenshouderij in Boxtel werd maandag tien uur bezet. © Bert Jansen

Animal Rights wil weten wat er precies in de Boxtelse stal gebeurt en vraagt gegevens op

VIDEOBOXTEL - Animal Rights wil precies weten wat er bij de afgelopen maandag bezette varkenshouderij in Boxtel achter de staldeuren gebeurt. 

De dierenrechtenorganisatie heeft vandaag bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een WOB-verzoek ingediend (Wet openbaarheid van bestuur) om inzicht te krijgen wat inspecties de afgelopen jaren aan het licht hebben gebracht. 

Varkensdynastie

Niet alleen bij deze stal, maar ook bij andere boerenbedrijven waar de familie Van Sleuwen aan het roer staat. ,,De troebele geschiedenis van deze varkensdynastie kent vele varkensslachtoffers en aanvaringen met de wet”, zegt campagneleider Erwin Vermeulen namens Animal Rights. ,,In alle commotie rondom de bezetting mogen we nooit vergeten wie de werkelijke slachtoffers zijn: de uitgebuite dieren.”

Bekijk hier ook de beelden van de stalbezetting:

  1. Boxtelaren storen zich aan lege winkelpanden, overal gestalde fietsen en te weinig keus
    PREMIUM
    Video

    Boxtelaren storen zich aan lege winkelpan­den, overal gestalde fietsen en te weinig keus

    BOXTEL - ,,Tussen al die gestalde fietsen zitten kletsen heeft voordelen", zegt Gerard van den Boogaard uit Boxtel lachend. ,,Als het hard waait, zitten we een beetje beschut, maar dan houdt het ook op." De inwoners en ondernemers van Boxtel storen zich aan de overal gestalde rijwielen en de leegstand in het centrum. Daarnaast is er te weinig keus, zo blijkt uit een rondgang door het centrum.