Volledig scherm
Politie houdt extra controles in het buitengebied van Moergestel, omdat er dierenactivisten zouden zijn gesignaleerd. © De Kort Media/ Toby de Kort

Politie en boeren extra alert in Moergestel na wandeltocht dierenactivisten door buitengebied

MOERGESTEL - De politie en boeren waren woensdagmiddag extra alert in het buitengebied van Moergestel en Biest-Houtakker. In en rondom de dorpen zijn dierenactivisten gezien. Het zou gaan om dezelfde activisten die maandag een stal in Boxtel bezig hielden en droegen shirts met de naam Meat the Victims. Inmiddels is de rust wedergekeerd. 

Na de bezetting van de varkensboerderij in Boxtel afgelopen maandag houden boeren een extra oogje in het zeil. Ze waarschuwen elkaar via groepsapps en Facebook. De dierenactivisten zijn gezien in winkels en supermarkten. 

De politie reed rond in het buitengebied. Ze hielden roadblock-controles om te zien wie er het gebied in -en uitreed. Daar hebben ze verder niemand meer aangetroffen. Ze gaan verder met de reguliere werkzaamheden. 

,,De stallen kunnen weer open naar eigen inzicht", aldus de politie na het vertrek. 

  1. Directeur Bibliotheek: ‘Draai bezuiniging op cultuur in Goirle terug’
    PREMIUM

    Directeur Biblio­theek: ‘Draai bezuini­ging op cultuur in Goirle terug’

    GOIRLE/TILBURG - Bibliotheek Midden-Brabant doet een dringend beroep op de gemeenteraad van Goirle om drie ton aan bezuinigingen op cultuur terug te schroeven. Directeur Peter Kok voelt zich gesteund door het standpunt van de landelijke Raad voor Cultuur. Die schreef deze maand dat de leeskwaliteit van scholieren achteruit holt en adviseert om die reden aan het kabinet om de Bibliotheekwet aan te scherpen en gemeenten te verplichten inwoners een eigen openbare bieb aan te bieden.