Volledig scherm
© Rob Engelaar

Veehouders zijn 'lastercampagnes' zat na Boxtel: 'Ronduit schandalig wat er gebeurt’

BOXTEL - Veehouders zijn acties tegen hun bedrijven ,,meer dan zat”. In een reactie op de bezetting van de varkensboerderij in Boxtel zegt voorzitter Marc Calon van landbouworganisatie LTO Nederland zo snel mogelijk in overleg te willen met de verantwoordelijke ministers. ,,Op een gegeven moment is het genoeg. En dat moment is bereikt. Het is ronduit schandalig wat er gebeurt.”

Calon spreekt van ,,jarenlange lastercampagnes” door extremistische dierenwelzijnsorganisaties tegen veehouders. ,,De acties polariseren en zijn erop gericht een hele beroepsgroep die we keihard nodig hebben in Nederland, zwart te maken.”

Dierenrechtenactivisten van ‘Meat the Victims’ bezetten sinds het middaguur de varkensfokkerij. Om 22.00 begon de politie met de ontruiming van de stallen, rond 23.30 waren bijna alle demonstranten verwijderd.

  1. Boxtelaren storen zich aan lege winkelpanden, overal gestalde fietsen en te weinig keus
    PREMIUM
    Video

    Boxtelaren storen zich aan lege winkelpan­den, overal gestalde fietsen en te weinig keus

    BOXTEL - ,,Tussen al die gestalde fietsen zitten kletsen heeft voordelen", zegt Gerard van den Boogaard uit Boxtel lachend. ,,Als het hard waait, zitten we een beetje beschut, maar dan houdt het ook op." De inwoners en ondernemers van Boxtel storen zich aan de overal gestalde rijwielen en de leegstand in het centrum. Daarnaast is er te weinig keus, zo blijkt uit een rondgang door het centrum.