Volledig scherm
Bart van den Hurk en John van Kemenade 300ste duel bij Acht © John Van Kemenade

300ste duel voor Bart van den Hurk bij Acht eindigt in gelijkspel

VIERDE KLASSE FHet 300ste duel voor Bart van den Hurk bij eindigde in 1-1 tegen Vessem. Kampioen Hoogeloon wint met 3-2 van Nieuw Woensel. Waalre verliest op eigen veld van Bergeijk: 1-2. 

Woenselse Boys – RKDSV 3-2.
De eerste grote kans van Woenselse Boys werd nog gemist, maar de tweede mogelijkheid was een prooi voor Luc Geurts, 1-0. Dezelfde Luc Geurts maakte er even later ook 2-0 van. Vlak voor rust ging Woenselse Boys-doelman Juri Koudijs in de fout. De strafschop werd netjes binnengeschoven, 2-1. RKDSV zocht de aanval. Uit een counter maakte Jay Jay Gramser 3-1. Uiteindelijk werd het nog 3-2. Denny de Roo werd vlak voor tijd gewisseld, Na zestien jaar stopt De Roo bij Woenselse Boys op het hoogste niveau.

Acht - Vessem 1-1.
Bart van den Hurk speelde bij Acht zijn 300ste duel met rugnummer 300. Roy Roestenburg schoot in de beginfase vanuit de draai 1-0 binnen. De 1-1 viel even later. Vanaf de linkerzijde werd een bal voorgezet en door iedereen gemist, behalve Louis van Diessen die tegen de tweede paal stond en de bal binnen duwde.

Waalre- Bergeijk 1-2.
Waalre leed in de laatste thuiswedstrijd een ongelukkige nederlaag. Bergeijk counterde in de elfde minuut naar een 0-1 voorsprong. Piet Michielse scoorde op aangeven van Jari Kok. Waalre kwam op gelijke hoogte door toedoen van Sjef van de Biggelaar, 1-1. Een flinke tegenvaller voor de gasten die echter toch met een voorsprong gingen rusten. In blessuretijd van de eerste helft gaf Waalre een onnodige vrije trap weg op de rand van het strafschopgebied die door Stijn Cuypers knap werd binnen geschoten, 1-2. Waalre-aanvaller Kees Uijthoven was na rust nog dicht bij de gelijkmaker.

Steensel – De Raven 1-2.
De bezoekers kwamen op een 0-1 voorsprong in een duel waarin een gelijkspel verdiend was geweest. Steensel-doelman Jordy van Dooren – gisteren door zijn eigen club uitgeroepen tot beste speler van het seizoen – sloeg de bal uit een hoekschop in eigen doel. Nadat De Raven tot drie keer toe de bal op de paal schoot viel de gelijkmaker aan de andere kant. Marijn van de Ven was de doelpuntenmaker, 1-1. Het duurde tot ver in blessuretijd toen de beslissing alsnog viel. Gijs Wuijts bracht zijn ploeg de niet meer verwachte zege, 1-2.

HMVV – EMK 2-1.
De bezoekers namen in de achtste minuut een 0-1 voorsprong door een treffer van Rick van den Boogaard. In de twintigste minuut kwam HMVV op gelijke hoogte. Ron Jansen nam de Mierdese treffer voor zijn rekening, 1-1. Het aantrekkelijke duel leek op een remise uit te draaien. Totdat ver in blessuretijd een kopbal van Rick Keustermans van richting werd veranderd en alsnog in het doel verdween, 2-1.

Hoogeloon – Nieuw Woensel 3-2.
Hoogeloon nam in de 27e minuut een 1-0 voorsprong door een treffer van Tom Michielse. Niels Luyten maakte er tien minuten later 2-0 van. Vier minuten voor rust kwam Nieuw Woensel terug in de wedstrijd door toedoen van Mitchel Kluijtmans, 2-1. De rust ging in met een 3-1 voorsprong voor de thuisploeg. Hans van der Heijden was de doelpuntenmaker van het derde Hoogeloonse doelpunt. Vijf minuten na rust kwamen de bezoekers terug tot 3-2. Mitchel Kluijtmans schoot een strafschop binnen.

SDO’39 – ZSC 2-3.
ZSC boekte een verdiende overwinning bij SDO’39. Via Mike Gevers kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Nog voor rust herstelde Lars Heesakkers de schade door twee keer het vijandelijke doel te vinden, 1-2. Na de pauze deed SDO’39 weer iets terug door de 17-jarige Gijs Huijbregts, 2-2. Uiteindelijk besliste A-junior Bas Veraa de wedstrijd in Westerhovens voordeel, 2-3.