Links: Dijkse Boys-speler Patrick Ax spuit champagne in het gezicht van trainer Wim Swinkels na de promotie naar de topklasse in 2010. Rechts: VVS-aanvaller Asdin Tallih is ESV-verdediger Marcel Geijtenbeek te vlug af (2007).
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Dijkse Boys-speler Patrick Ax spuit champagne in het gezicht van trainer Wim Swinkels na de promotie naar de topklasse in 2010. Rechts: VVS-aanvaller Asdin Tallih is ESV-verdediger Marcel Geijtenbeek te vlug af (2007). © Archief DCI Media

Aan de rand van de afgrond: deze amateurclubs gingen RKPVV voor

OverzichtOndanks verwoede pogingen de club in leven te houden, lijkt voetbalclub RKPVV uit Helmond na bijna 92 jaar te gaan verdwijnen. Daarmee voegt RKPVV zich in een illuster rijtje Zuidoost-Brabantse amateurverenigingen. Deze clubs gingen de Helmonders voor.

1986: Tuindorp (Eindhoven)

In 1973 wordt de Eindhovense voetbalclub Tuindorp opgericht. Bijzonder aan de vereniging is dat latere profvoetballers Stefan Venetiaan (VVV-Venlo) en Rob Maas (PSV,  Feyenoord, RKC Waalwijk en FC Eindhoven) er in de jeugd hun voetbalcarrières beginnen. In 1986 houdt Tuindorp alweer op te bestaan, nadat de vereniging in het laatste jaar al geen eerste elftal meer op de been kan brengen.