Amir Al-Anany
Volledig scherm
Amir Al-Anany © RKSV Nuenen

Aanvaller Amir Al-Anany van Nuenen wil bij PSV AV plezier terugvinden

TRANSFERAanvaller Amir Al-Anany (19) verlaat hoofdklasser RKSV Nuenen en gaat volgend seizoen spelen bij het in derde klasse uitkomende PSV AV. De spits uit Eindhoven stroomde vorig zomer vanuit de jeugd van Nuenen door naar de selectie. Hij maakte dit seizoen in de hoofdklasse acht keer zijn opwachting, twee keer als basisspeler en zes keer als invaller. Op 1 december 2019 maakte Al-Anany thuis tegen EHC zijn eerste competitietreffer in de hoofdmacht van Nuenen.

,,Ik heb besloten te vertrekken bij Nuenen omdat ik het plezier in het voetballen ben verloren en de motivatie voor trainingen dit seizoen niet meer kon opbrengen”, licht Al-Anany zijn besluit toe. ,,De keuze voor PSV AV was niet zo moeilijk. Daar spelen veel bekenden van me, de club is in de buurt en na mijn gesprek met trainer Stephan Wijlaars heb ik een goed gevoel gekregen over hoe de club erin staat en wat de ambities zijn. Omdat PSV AV een paar klassen lager speelt dan Nuenen denk ik er veel meer minuten te gaan maken. Ik heb hoge verwachtingen van mezelf, hoop volgend seizoen topscorer te worden bij PSV AV en er het plezier en de motivatie in het voetballen terug te vinden.”

Bij PSV AV treft Amir Al-Anany onder anderen zijn broer Yousif (21), die in 2018 al de overstap maakte van Nuenen naar PSV AV. De broers speelden eerder in de jeugd van Wodan.