Volledig scherm
Archiefbeeld NWC. © Frank Kerbusch

Bekerstunt NWC bij tweedeklasser SSS‘18, Mifano en SPV hard onderuit

Districtsbeker Zuid 2NWC heeft op knappe wijze de volgende ronde van het bekertoernooi behaald. In Overloon werd met 3-6 gewonnen van SSS’18. Voor SPV en Mifano zit het bekertoernooi erop: beide teams verloren hun wedstrijd met 4-0.

SSS’18 – NWC 3-6
Dankzij een overtuigende 3-6 overwinning op bezoek bij tweedeklasser SSS’18 heeft NWC zich gekwalificeerd voor de volgende ronde van de districtsbeker. In Overloon beleefde de ploeg van Roel Nabuurs een droomstart: binnen vijf minuten stond het al 0-2 dankzij treffers van Tijs van Tilburg en Jeroen van Deursen. De thuisploeg kwam in de twintigste minuut op 1-2 wat tevens de ruststand was. Tien minuten na de thee schoot Van Deursen de 1-3 tegen de touwen. In de laatste tien minuten regende het treffers op sportpark De Raay. Merijn van Brussel en Tijs van Tilburg zorgden voor een 1-5 tussenstand waarna de thuisploeg twee keer mocht scoren. In de slotminuut zorgde Jeroen van Deursen met zijn derde treffer van de avond voor de 3-6 eindstand. In de volgende ronde speelt NWC wederom een uitwedstrijd tegen eersteklasser Wittenhorst die geen moeite hadden met Avestyn, in Horst werd het 12-1.

Prinses Irene – Mifano 4-0
Op bezoek bij eersteklasser Prinses Irene in Nistelrode moest Mifano in de tweede helft haar meerdere erkennen: 4-0. In de eerste helft was het initiatief voor de thuisploeg die met een 1-0 voorsprong de rust ingingen. Mifano loerde op de counter maar kwam nauwelijks aan aanvallen toe en moest in de tweede helft nog drie tegentreffers slikken.

Schijndel – SPV 4-0
Het bekertoernooi voor SPV zit erop. Op bezoek bij derdeklasser Schijndel werd geflatteerd met 4-0 verloren door de Vlierdense vijfdeklasser. In een aantrekkelijke eerste helft was van het niveauverschil niets zichtbaar. De thuisploeg had het meeste balbezit en SPV counterde daar waar mogelijk. Met een brilstand op het scorebord gingen beide teams aan de thee. De eerste grote kans van de tweede helft was voor SPV maar Toon van Lierop zag zijn inzet ternauwernood gekeerd worden door de Schijndelse sluitpost. Na ongeveer een uur spelen kwam Schijndel op voorsprong en enkele minuten later viel ook de 2-0. Uiteindelijk liep de thuisploeg uit naar 4-0. Mario Plugers was ondanks de nederlaag redelijk tevreden: ,,zeker in de eerste helft speelden we goed en kregen we kleine mogelijkheden maar na die twee snelle tegentreffers was het klaar en werd het niveauverschil zichtbaar.”

 1. Bij Gemert is het ‘alle ballen op Thijs en Ralf’: spitsenduo scoorde samen al 38 keer
  VIDEO

  Bij Gemert is het ‘alle ballen op Thijs en Ralf’: spitsenduo scoorde samen al 38 keer

  Spelers die voor hun club ‘goud waard zijn’, ‘sleutelfiguren in de selectie’, ‘onmisbare krachten’: dit soort termen vliegen je vaak om de oren als het gaat over de belangrijke mannen bij een voetbalclub. Het is echter de vraag of er superlatieven genoeg zijn om te beschrijven hoe cruciaal de rol van Thijs van Pol en Ralf Kemper bij Gemert is dit seizoen. Het spitsenduo scoorde samen maar liefst 38 keer.
 2. Gemert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorersklassement

  Ge­mert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorers­klas­se­ment

  Thijs van Pol voert het ED-topscorersklassement aan. De spits van hoofdklasser Gemert staat na zijn twee doelpunten van afgelopen zondag op 24 treffers alweer dit seizoen. In de hoofdklasse wordt hij op gepaste afstand gevolgd door ploeggenoot Ralf Kemper (24). Verder gooien ook Steven van Dijke (vijfdeklasser Ollandia), Erwin Isbouts (derdeklasser Valkenswaard) en Toon van Lierop (vijfdeklasser SPV) hoge ogen.