Bij Gemert is het ‘alle ballen op Thijs en Ralf’: spitsenduo scoorde samen al 38 keer

VIDEOSpelers die voor hun club ‘goud waard zijn’, ‘sleutelfiguren in de selectie’, ‘onmisbare krachten’: dit soort termen vliegen je vaak om de oren als het gaat over de belangrijke mannen bij een voetbalclub. Het is echter de vraag of er superlatieven genoeg zijn om te beschrijven hoe cruciaal de rol van Thijs van Pol en Ralf Kemper bij Gemert is dit seizoen. Het spitsenduo scoorde samen maar liefst 38 keer.

Gemert staat na 21 speelrondes dan wel op de tweede plek in de hoofdklasse B, de spelers van trainer Reinald Boeren scoorden tot nu toe veruit de meeste doelpunten in de competitie. 54 keer wisten de zwart-witten dit seizoen al het net te vinden, tien keer meer dan koploper Baronie en achttien keer meer dan Halsteren, dat op dit moment op de derde plaats staat.

Een opvallend groot percentage van die goals komt van de voeten van slechts twee mannen: Thijs van Pol en Ralf Kemper. Het spitsenduo scoorde maar liefst 38 doelpunten tot nu toe en heeft daarmee samen meer doelpunten gemaakt dan twaalf ploegen in de competitie met hun gehele selectie.

Volledig scherm
Ralf Kemper en Thijs van Pol © ED

Eenzame hoogte

Thijs van Pol, ex-TOP Oss, staat met 24 doelpunten op eenzame hoogte bovenaan het topschuttersklassement. Na een aantal lastige weken voor Gemert, waarin het onder andere verloor van Baronie en Nuenen en na strafschoppen door Groene Ster uitgeschakeld werd in de beker, was Van Pol degene die de ploeg vorige week met twee goals weer eens een driepunter bezorgde in de uitwedstrijd bij Meerssen.

Ondanks die winst is het gat met koploper Baronie nog altijd zeven punten, waarbij Gemert wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Wat betreft de afloop van dit seizoen toont Van Pol zich ambitieus, maar realistisch. ,,We zijn de afgelopen weken verder achterop geraakt door het puntenverlies, maar ik denk dat we nog altijd een geduchte titelkandidaat zijn.” Wie er topscorer van de hoofdklasse wordt dit seizoen? ,,Ik, natuurlijk! Als ik op een doelpunt of 30 uitkom ben ik tevreden.”

Geen concurrentiestrijd

Ploeggenoot Ralf Kemper staat met veertien doelpunten op gepaste afstand op de tweede plaats in het topschuttersklassement, maar wil van een eventuele concurrentiestrijd met Van Pol niks weten. ,,Nee, dat is van het begin af aan niet zo geweest. We willen als ploeg iets moois neerzetten. Dat is het belangrijkste.” Wie er topscorer van de hoofdklasse wordt dit seizoen? ,,Ik, natuurlijk! Als ik op een doelpunt of 30 uitkom ben ik tevreden”, zegt hij met een knipoog naar zijn teamgenoot.

Volledig scherm
De huidige stand in de hoofdklasse B. © ED