Volledig scherm
Jannes Mulders van Beerse Boys voert een hoogstandje uit tussen Irfan Gadzo (l) en Ieljas Achenteh van Gestel. © Orange Pictures

Bladella komt op achterstand maar boekt eerste zege van het seizoen

TWEEDE KLASSE FBladella heeft voor het eerst dit seizoen weten te winnen. In eigen huis werd Rood-Wit V verslagen. Gestel moest haar meerdere erkennen in Beerse Boys. 

Gestel - Beerse Boys 1-3. Beerse Boys heeft een verdiende overwinning geboekt op Gestel en heeft nu evenveel punten als de Eindhovenaren. De bezoekers gaven gas in de eerste helft en dat overwicht leverde de ploeg van Jasper van Hoof legio kansen op. De mooiste mogelijkheden werden om zeep geholpen, tot Jannes Mulders op slag van rust toch 0-1 liet aantekenen. Na de pauze zorgde Gestel-aanvoerder Henny Noyen na een grote fout van Bart den Otter voor 1-1. Toch ging Beerse Boys met de punten lopen. Eerst kopte aanvoerder Bram Gooskens een corner binnen en acht minuten voor tijd schoot invaller Pim Vingerhoets een corner ineens binnen: 1-3.

Bladella - Rood-Wit V 3-1. Bladella heeft de eerste zege van de competitie binnen. Rood-Wit V kwam na een klein half uur nog wel op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Giovanni van Bladel, maar daarna was het Bladella wat de klok sloeg. Cas Vosters zorgde voor de gelijkmaker en dankzij doelpunten van Bart de Jong en Stijn Wouters (penalty) werd het 3-1.

Marvilde - Someren 1-2. Marvilde heeft het in de topper tegen Someren net moeten afleggen. Na een doelpuntloze eerste helft kwamen de bezoekers drie minuten na rust op voorsprong door een eigen goal van Tommy van de Wiel. Jelle Born bracht de thuisploeg in de 64ste minuut langszij, maar Marvilde kon de gelijke stand niet vasthouden. Vier minuten voor tijd bezorgde Koen de Louw Someren de winst. 

Mierlo-Hout – Wilhelmina’08 4-1. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd maar wist dit niet uit te drukken in een treffer. De bezoekers uit Weert kwamen geheel tegen de verhouding in op het half uur op voorsprong. In de tweede helft kwam Mierlo-Hout op gelijke hoogte dankzij Dani Deelen. Op het uur was er een opstootje op het veld: Dani Deelen kreeg een klap en de aanvoerder van Wilhelmina’08 kon met een directe rode kaart vertrekken, in het tumult dat volgde kreeg nog een speler van Wilhelmina’08 een rode kaart wegens commentaar op de leiding. Met twee spelers meer binnen de lijnen speelde Mierlo-Hout het simpel uit: via een rake kopbal van Dani Deelen kwam het op voorsprong en dankzij treffers van Chafik Mezziani en Thom Meeuwssen liep de ploeg van Raymond Koenraadt uit naar een overtuigende 4-1 overwinning.

RPC - RKVVO 3-1. Halverwege leidde RPC met 1-0 door een mooie vrije trap van Rik Strijbosch. Na rust maakte Luuk Soetens 1-1, voordat Daan Slaats voor 2-1 zorgde. Dylan Lemmens van RKVVO kreeg twee keer geel wegens commentaar op de scheidsrechter. In de slotfase maakte Strijbosch op aangeven van Koen van Kemenade 3-1.

Braakhuizen - FC Eindhoven 1-4. FC Eindhoven kwam op voorsprong door een doelpunt van Carsley Mathilda. Romano ter Linden maakte gelijk voor Braakhuizen, voordat Appie Azmani een penalty miste namens de bezoekers. In de tweede helft betekende een afstandsschot van Mathilda 1-2, voordat invallers Gino de Wijs en Rowan van Rooij de score lieten oplopen tot 1-4.