Volledig scherm
Maiky Fecunda in actie voor Nuenen tijdens de bekerwedstrijd tegen Bladella. © Leo van Overbeek

Bladella wil bekerduel met Nuenen over laten spelen

DISTRICTSBEKERBladella gaat de KNVB verzoeken om het bekerwedstrijd tegen Nuenen over te laten spelen. De club vermoedt dat Nuenen-speler Maiky Fecunda niet speelgerechtigd was.

Hoofdklasser Nuenen won donderdagavond met moeite van derdeklasser Bladella (4-3) in de vierde ronde van het toernooi om de districtsbeker. Maiky Fecunda zorgde vanaf de penaltystip voor de 3-2, maar kreeg volgens Bladella al twee keer eerder geel in het bekertoernooi en zou dus geschorst moeten zijn. De aanvaller weet zelf van niets. ,,Pas na de wedstrijd kreeg ik er iets over te horen. Bij mijn weten heb ik tegen RKTVC geel gehad en tegen Bladella ook.”

,,Wij gaan de KNVB benaderen met de vraag of het resultaat nietig verklaard kan worden en het duel overgespeeld”, reageerde Peer Hooijen van Bladella.

Geen schorsingsbericht

Nuenen-trainer Jan Poortvliet was ook nog in het ongewisse. ,,Wij hebben geen bericht gehad dat Maiky geschorst zou zijn en volgens mij heeft hij voor de wedstrijd tegen Bladella maar één kaart gehad.” Voor een eventuele herhaling van het duel is de Zeeuwse coach niet bang. ,,Als die wedstrijd overgespeeld gaat worden kan ik je zeggen dat ze er flink vanaf gaan, dan blijft het niet bij 4-3.”