Volledig scherm
Bob Groenendijk (links) voor zijn vertrek naar de VS twee jaar geleden. © Jurriaan Balke

Bob Groenendijk derde nieuweling bij UNA

AMATEURVOETBALNa Thomas Horsten (TEC) en doelman Bart Tinus (OJC Rosmalen) haalde derde divisionist UNA met Bob Groenendijk de derde nieuweling voor het komende seizoen binnen. De 23-jarige linkervleugelverdediger is afkomstig van het Amerikaanse Pacific Tigers uit Stockton (Californië) waar hij vanaf 1 juli 2016 op huurbasis speelde.

Tussentijds voetbalde Groenendijk ook nog even voor de Portland Timbers onder drieëntwintig jaar om na vier maanden terug te keren naar de Pacific Tigers. De Veldhovenaar moet de opvolger worden van de naar KFC Turnhout vertrokken aanvoerder Pieter-Jan Scheerlinck.

De club waar hij begon met voetballen was RKVVO. In 2004 maakte hij op achtjarige leeftijd de overstap naar PSV waar hij de gehele jeugd doorliep. Groenendijk debuteerde in het betaalde voetbal op 18 december 2015 met Jong PSV in een duel tegen stadgenoot FC Eindhoven. Het bleef bij die ene wedstrijd. Een jaar later werd bij Groenendijk een tumor in zijn lichaam ontdekt. Op 30 januari 2016 werd die tumor operatief uit zijn lichaam verwijderd. Daarbij werden er geen uitzaaiingen geconstateerd. 

Groenendijk heeft een ontbindende clausule in zijn overeenkomst laten opnemen dat hij bij belangstelling vanuit Amerika per direct kan vertrekken bij de Zeelsterse club.