Volledig scherm
Archieffoto Brabantia. © Johan Van Der Heijden

Brabantia snelt via Joao naar winst op Best Vooruit

Zondag 1CBrabantia heeft drie uiterst belangrijke punten bij weten te schrijven. Tegen Best Vooruit werd het 2-1.

Halverwege stond het 1-1, maar toen had de thuisploeg al op voorsprong moeten staan. Ferry Aerts zorgde na vier minuten voor 1-0 en daarna misten Luuk de Roos (lat) en Clifton Pikero (op Best Vooruit-doelman Bjarne Bakker) geluk en precisie op weg naar een volgende goal.

Best Vooruit liet zich enkel zien via een schot naast van Tim Fiolet. Diezelfde Fiolet speelde in de 39ste minuut een Brabantia-verdediger door de benen. Zijn inzet die daaruit volgde werd van richting veranderd en liet doelman Jesse Renders kansloos: 1-1.

Na de pauze redde Renders op schoten van Stijn Beekx en Thijs van der Linden, voordat Aerts aan de andere kant net naast de kruising mikte. In de 72ste minuut maakte Alef Joao optimaal gebruik van zijn extreme snelheid. Hij besliste de wedstrijd: 2-1.

  1. Oud-trainer Peter Maas (Baronie en Halsteren): ‘Ik denk niet dat Gemert het nog weggeeft’
    PREMIUM
    ontknoping hoofdklasse

    Oud-trai­ner Peter Maas (Baronie en Halsteren): ‘Ik denk niet dat Gemert het nog weggeeft’

    Hij werd kampioen met Halsteren, maar kende zijn grootste successen als trainer van Baronie. Peter Maas (49), sinds vijf jaar internationaal scout van sc Heerenveen, weet wat er gevraagd wordt in de top. Het amateurvoetbal houdt hij nog altijd nauwlettend in de gaten. Hij laat desgevraagd zijn licht schijnen op de seizoensontknoping in de hoofdklasse B en de kansen van VV Gemert.