Volledig scherm
Goal UNA. © BDamavoetbal

Brabantse strijd prooi voor UNA; OJC verzuimt om duel naar zich toe te trekken

derde divisieUNA heeft in het Brabantse onderonsje met OJC Rosmalen hard uitgehaald. Het team van Jeroen van Bezouwen won met liefst 6-0. 

In de eerste twintig minuten werd UNA compleet overlopen. Het mocht een klein wonder heten dat de ploeg van coach Jeroen van Bezouwen ongeschonden deze fase door kwam. De ommekeer was verpakt in de 1-0. Het eerste gevaar van de thuisploeg leverde meteen een voorsprong op. Een vrije trap van Lex van Dijk belandde op de paal. De rebound was voor Teun Sebregts, 1-0.

Er kwam vanuit de kant van de bezoekers daarna nog heel even enig gevaar. Een kopbal van OJC-verdediger Sam van Doremalen werd door UNA-doelman Yanick Derix fraai gekeerd.

Daarna was het alleen maar UNA wat de klok sloeg. Brian Boogers verlengde na ruim een half uur spelen een doorkopbal van Jelle Schijvenaars (2-0) en vlak voor de pauze werd het na een verdedigingsfout bij de bezoekers 3-0 door Teun Sebregts.

Na rust was het geen wedstrijd meer. Het leek verdacht veel op een veredeld trainingspartijtje waarbij UNA niet vergat om te scoren. ‘

Jelle Schijvenaars schoot in de 53e minuut een strafschop binnen nadat Brian Boogers onreglementair werd gevloerd. Boogers rondde even later zelf een dieptepass van Rob van Boekel met een schitterende lob af, 5-0. De laatste treffer was er een van ongekende schoonheid. Een voorzet vanaf de linkerflank van Pieter-Jan Scheerlinck werd door Jelle Schijvenaars tegen zijn oude club met veel gevoel over OJC Rosmalen-doelman Bart Tinus in de verre hoek gekopt,6 -0

Arbiter Frank van den Elzen bespaarde OJC verder leed door er ondanks zes wissels, geen seconde extra tijd bij te tellen.

UNA: Derix; Van Weert (76. Scheepers), Tieben, Van Dijk, Scheerlinck: Sebregts, Boulghalgh, R. van Boekel (80. Van Herwijnen); Boogers, Schijvenaars (67. Van de Gevel), Tielemans.