Volledig scherm
Kenvis Gomez Odigwe van Bruheze en Mark van de Akker van SJVV in duel © Orange Pictures / Perry vd Leuvert

Bruheze meldt zich in brede top na klinkende zege

VIERDE KLASSE FBruheze beleefde een makkelijke middag en won met ruime cijfers. Mifano verspeelde in de slotfase de winst tegen Olympia Boys.

Bruheze - SJVV 4-0.
Bruheze is sterk uit de winterstop gekomen. De Helmondse subtopper zette met duidelijke cijfers SJVV opzij: 4-0. De gasten uit de Sint-Jozefparochie konden zich voetballend aardig meten met Bruheze, maar het ontbrak ze aan stootkracht binnen het zestienmetergebied. Bruheze toonde zich in dat opzicht een stuk slagvaardiger. Jelmer van Herpen zette in de rebound de ploeg van trainer Peter Verstappen op voorsprong, nadat een schot van Kenvis Gomez nog door SJVV-goalie Mario van Grunsven gepareerd werd. Bas Kemper tekende niet veel later voor 2-0. Jeroen van Uden was nog dicht bij een curieus derde doelpunt aan Brouwhuisse zijde: zijn omhaal trof het aluminium. Na de pauze zette SJVV iets meer druk, maar Robin Kemper deed de wedstrijd in het slot. Hij zag Van Grunsven te ver voor zijn doel staan en haalde van afstand uit. Kempers inzet werd licht getoucheerd en veranderde daardoor van richting, waarna Van Grunsven zich gewonnen moest geven: 3-0. Het slotakkoord was voor de fysiek sterke Kenvis Gomez: 4-0.

Mifano – Olympia Boys 2-2. 
De ploegen uit Mierlo en Ommel legden een ware thriller op de mat. De eerste helft gebeurde nog vrij weinig. Vlak voor de rust kreeg de thuisploeg wel nog een penalty na een overtreding op Stefan Schippers, maar Rowan Verberne wist deze niet te benutten en stuitte op Olympia Boys-doelman Joost van Pol, ruststand: 0-0. Na de onderbreking had Mifano maar twee minuten nodig om de score te openen. Spits Kevin van Elven legde de bal panklaar neer voor de ingelopen Stefan Schippers en die schoot snoeihard de 1-0 binnen. Tien minuten later eiste Van Elven opnieuw een hoofdrol op, deze keer door in twee minuten tijd tweemaal een gele kaart te pakken en daardoor moest de thuisploeg het resterende halfuur met tien man uitspelen. Het lukte Olympia Boys niet om met een man meer het betere van het spel te krijgen, maar toch trokken ze een kwartier voor tijd de stand gelijk. Jeroen Goossens wist een penalty te benutten: 1-1. Daarna brak een knotsgekke slotfase aan. Vijf minuten in de blessuretijd leek Mifano de drie punten veilig te stellen door een doelpunt van Bas van Sinten. Niets bleek echter minder waar, want na 97 minuten viel een bal zo voor de voeten van Olympia Boys-aanvaller Dave van de Voort en die schoot knap de 2-2 binnen.