Volledig scherm
Aanvoerder Robin Kemper scoorde vanmiddag tweemaal voor Bruheze © Rene Nijhuis

Bruheze troeft koploper Stiphout Vooruit af

VIERDE KLASSE FKoploper Stiphout Vooruit leed een fikse nederlaag op bezoek bij Bruheze. RKPVV had het een helft lastig tegen ASV '33 maar wist uiteindelijk met ruime cijfers te winnen.

RKPVV – ASV ’33 5-1.
De thuisploeg was in de eerste helft de bovenliggende partij maar had moeite om gevaarlijk te worden. Pas vijf minuten voor het rustsignaal werd de score geopend door Tim Smits uit een strafschop. De tweede helft was het RKPVV dat sterk uit de startblokken en via Tony van der Wijst op 2-0 kwam. Uit het niets keerde ASV’33 terug in de wedstrijd toen Thomas Fritsen een strafschop wist te verzilveren: 2-1. RKPVV wankelde en de bezoekers uit Aarle – Rixtel kregen enkele goede mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen maar het was RKPVV die via Johan van Lierop naar 3-1 counterden. Het verzet van ASV ’33 was gebroken en via treffers van Johan van de Laak en nogmaals Johan van Lierop werd de eindstand bepaald op 5-1.

SV Brandevoort – ELI 1-0.
SV Brandevoort heeft de thuiswedstrijd tegen ELI met de nodige geluk gewonnen. Door de weersomstandigheden was goed voetballen onmogelijk en in de eerste helft waren de kansen schaars. Direct vanaf de aftrap in de tweede helft werd de score geopend: een lange bal van Bart Verstijnen werd gedragen door de wind. De doelman van ELI verkeek zich op de bal en kon nog maar net redding brengen. De rebound was echter voor Luuk van Stiphout die simpel scoorde: 1-0. Daarna bleven beide teams aan elkaar gewaagd en kreeg ELI een goede mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen maar de inzet werd op de doellijn gekeerd. Jasper Coenraad was een de slotfase dichtbij een tweede Helmondse treffer maar zijn inzet spatte op de lat uiteen.

Bruheze – Stiphout Vooruit 4-1.
Koploper Stiphout Vooruit leed een gevoellige nederlaag op bezoek bij Bruheze. Op sportpark Espendonk werd het 4-1 voor de ploeg van Peter Verstappen. In de eerste kwam Bruheze in de twintigste minuut op voorsprong door een treffer van Robin Kemper. Tien minuten later was het wederom Kemper die scoorde en Bruheze op een 2-0 voorsprong zette. Op slag van rust kwam Stiphout Vooruit terug in de wedstrijd dankzij een benutte strafschop van Jorn Dekkers. In de tweede helft was het Bas Kemper die de marge weer op twee bracht. Invaller Niels van Kraaij bepaalde in de slotfase de eindstand op 4-1.

Bavos – RKGSV 1-0.
Bavos heeft de thuiswedstrijd met RKGSV met minimaal verschil weten te winnen. De ploeg van Wim de Roy was in de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg drie dotten van kansen maar kon niet scoren. In de tweede helft was het wedstrijdbeeld precies hetzelfde maar het duurde tot op het uur alvorens de openingstreffer viel op sportpark Geneneind. Na een overtreding op Loek van de Waardenburg was het Stefan Fabrie die de toegekende strafschop tegen de touwen schoot. Daarna kreeg Bavos enkele kleine mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien maar het verzuimde hierin. In de laatste minuten drongen de bezoekers aan maar kreeg het geen mogelijkheden waardoor de thuisploeg de zege over de streep trok. Penalty Stefan Fabrie na overtreding op Loek van de Waardenburg.