Volledig scherm
ASV'33-speler Erwin van Dijk was zeer teleurgesteld na de degradatie. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Degradant ASV'33 verrast door KNVB: volgend seizoen toch in vierde klasse

Goed nieuws voor voetbalvereniging ASV'33 uit Aarle-Rixtel. De ploeg degradeerde dit seizoen via de nacompetitie naar de vijfde klasse, maar vrijdagmiddag kreeg de club bericht van de KNVB. ASV'33 mag in het seizoen 2018/2019 toch uitkomen in de vierde klasse.

De voetbalbond liet de club weten dat 'er een aantal verenigingen zijn die van zondag- naar zaterdagvoetbal gaan waardoor er besloten is om ASV’33 volgend seizoen toch in de vierde klasse in te delen'. 

,,We hebben toch maar even om een bevestiging gevraagd, omdat het ook een grapjas had kunnen zijn die belde", vertelt bestuurslid Hans van Asten van ASV'33. ,,Maar we hebben het nu zwart op wit. Ik heb meteen onze nieuwe trainer Johnny Nooijen gebeld en die was er blij mee."

ASV'33 eindigde het seizoen op de twaalfde plek in de vierde klasse G en moest het in de nacompetitie opnemen tegen vijfdeklasser Milheezer Boys. Over twee duels was de ploeg uit Milheeze sterker waardoor dat team promoveerde en ASV'33 degradeerde. Nu is de kans groot dat ze elkaar komend seizoen weer tegenkomen.