Volledig scherm
© © Orange Pictures / Perry vd Leuvert

Deurne pakt periodetitel; ZSV houdt sprankje hoop op titel

Eerste klasse DZSV kan theoretisch gezien nog steeds kampioen worden in de eerste klasse D. De ploeg won in Limburg met 1-2 van Chevremont. SV Deurne heeft de derde periodetitel gepakt. Thuis won het team met 2-1 van Venray. Heeze wint bij Veritas met 1-4. 

Chevremont – ZSV 1-2.
ZSV mag blijven hopen op het kampioenschap in de eerste klasse D. In Kerkrade werd de lastige uitwedstrijd tegen Chevremont met 1-2 gewonnen. ZSV had het lastig in de openingsfase en ontsnapte aan een vroege achterstand toen Koen Kuunders een inzet van de lijn haalde. Via Thijs Meulendijks kreeg ZSV een grote mogelijkheid maar hij had teveel tijd nodig. Na een kwartier kwam Chevremont op voorsprong. ZSV schoot wakker en via Maarten Kuunders en Davy Althuizen kreeg het twee mogelijkheden om langszij te komen maar de sluitpost van Chevremont keerde de inzetten. Vijf minuten voor het rustsignaal viel de gelijkmaker toch: Maarten Kuunders kopte op aangeven van Rick Wiersema raak: 1-1. In de tweede helft was ZSV sterker en na iets meer dan een uur kwam het terecht op voorsprong via Maarten Kuunders. In het restant kwam de overwinning nimmer in gevaar. ZSV ontvangt volgende week Susteren. Wanneer het deze wedstrijd wint en EHC verliest op bezoek bij Wittenhorst is het kampioen.

SV Deurne – SV Venray 2-1.
Dankzij een 2-1 overwinning op SV Venray heeft SV Deurne beslag gelegd op de derde periodetitel. De ploeg van Jurgen Elbers kwam al in de zesde minuut op achterstand. Twee minuten later schoot Mark Louwers de gelijkmaker tegen de touwen. Beide clubs waren daarna aan elkaar gewaagd en kregen enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen. Dit lukte vijf minuten voor tijd voor Deurne: Parfait Luwawa kroonde zich op aangeven van Harm van der Steen tot matchwinner en bezorde zijn ploeg de derde periodetitel.

Susteren – De Valk 1-1.
De Valk heeft directe handhaving niet meer in eigen hand. Op bezoek bij Susteren werd het 1-1. De thuisploeg kwam tien minuten voor rust op voorsprong via een kopbal uit een corner. De Valk kwam vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte toen invaller Marco Ayebi Duah een voorzet van Brian Vermeer binnenknikte. De Valk moet volgende week thuis van Schaesberg winnen en hopen dat concurrent Bekkerveld Veritas niet verslaat, om niet te degraderen.

EHC – Geldrop 4-3.
Geldrop verloor in Hoensbroek met 4-3 van koploper EHC. Halverwege leidde de thuisploeg met 3-1, waarbij Joep van der Velden de treffer voor de bezoekers voor zijn rekening nam. Na de pauze kwam Geldrop nog dichtbij, maar won EHC toch met 4-3. Tom Dekkers en Wessel van Moorsel scoorden in de tweede helft voor Geldrop.

Veritas – Heeze 1-4.
Heeze is in de competitie al uitgespeeld maar deed haar sportieve plicht door met 4-1 te winnen bij Veritas. Halverwege was het nog 0-0, in de tweede helft zetten Ivo Moerenhout en Noud Doezé de bezoekers op 0-2. Daarna zorgde Tom Derkx voor 1-3, voordat Veritas terugkwam tot 1-3 en Ivo Moerenhout de eindstand op 1-4 bepaalde.