Volledig scherm
Archiefbeeld van De Valk tegen Deurne van september 2018. Dat duel eindigde in 1-2 voor Deurne, dat nu weer aan het langste eind trok. © Frank Laracker

Deurne toont veerkracht tegen De Valk, zuur verlies voor Geldrop

EERSTE KLASSE DDeurne kwam thuis tegen De Valk op een 0-2 achterstand, maar won na twee doelpunten in de slotfase alsnog met 3-2. Geldrop leed een zure en pijnlijke 4-3 nederlaag bij Venlosche Boys.

Deurne - De Valk 3-2.
Luuk Broers opende na twaalf minuten de score voor De Valk uit een voorzet van Danny van den Eijnden, 0-1.  In de 35ste minuut verdubbelde Koen van Steensel de voorsprong voor de bezoekers, 0-2. Twee minuten later maakte Stefan van der Werf de 1-2 voor Deurne. Die stand bleef lang op het scorebord staan, tot Jan Kuipers in de 85ste minuut uit een vrije trap de 2-2 maakte. Even later kopte Yuri Veeneman na een hoekschop Deurne naar een 3-2 overwinning.

Venlosche Boys - Geldrop 4-3. 
,,Balen dit, een totaal onnodige nederlaag", oordeelde Geldrop-coach Pierre van den Eeden. ,,Wij hadden 80 procent van de wedstrijd balbezit en speelden best een aardige wedstrijd, maar Venlosche Boys schoot vijf keer op goal en dat leverde vier doelpunten op.” Bij Geldrop maakte winteraanwinst Wouter Verstraaten zijn debuut in het hart van de verdediging. Maar na zeven minuten stond het al 2-0 voor de thuisploeg. Wessel van Moorsel zorgde voor de aansluitingstreffer, maar een rake vrije trap en goed uitgespeelde counter zorgden voor een 4-1 ruststand voor Venlosche Boys. Na de pauze speelde Geldrop vol op de aanval. Yannick Desriac maakte de 4-2 en Mark Werts trapte een vrije trap binnen, 4-3. Er waren toen nog twintig minuten te spelen en Geldrop kreeg nog vier kansen, maar de gelijkmaker bleef uit.