Volledig scherm
Archiefbeeld Deurne © Orange Pictures / Perry vd Leuvert

Deurne wint met speels gemak bij Veritas

Eerste klasse DDeurne heeft de uitwedstrijd bij Veritas met 0-4 gewonnen. Geldrop leed de tweede thuisnederlaag van het seizoen: 0-2 tegen Wittenhorst. 

Geldrop - Wittenhorst 0-2.
Na zeven duels op eigen bodem ongeslagen te zijn gebleven, leed Geldrop de tweede thuisnederlaag van dit seizoen. Halverwege stond het nog 0-0 op sportpark De Kievit. Door een fraai afstandsschot van Joost van Rensch en een intikker van Bart Zanders werd het 0-2 bezoekers uit Horst.

Heeze - Susteren 2-2.
Na een 0-0 ruststand liep Heeze uit naar 2-0 voorsprong door doelpunten van Noud Doezé en Jeroen van Seggelen. Door twee doelpunten in de slotfase sleepte Susteren toch nog een punt uit het vuur.

ZSV – De Valk 2-1.
ZSV begon stroef aan de wedstrijd. Het elftal van trainer Ömer Kaya kwam zelfs op achterstand toen doelman Leon Thijs over de bal heen dook. Scoren was daardoor een koud kunstje voor De Valk-speler Josemar Makiavala: 0-1. Niet veel later moest ZSV-spits Ron Verlijsdonk zich geblesseerd laten vervangen. Tien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een buitenkansje om de stand vanaf de stip in evenwicht te brengen, maar Rik Wiersema zag zijn pingel gekeerd worden door goalie Dennis Verhoeven. Kort voor rust trok Maarten Kuunders met een bekeken stift toch de stand gelijk: 1-1.Na de thee probeerde ZSV de gasten toch te kraken. Aanvankelijk resulteerde dat in gemiste kansen door Thijs Meulendijks, maar in de slotfase trokken de geel-zwarten het duel toch naar zich toe. Marco Manders kopte de winnende treffer tegen de touwen na een hoekschop van Rik Wiersema.

Veritas – SV Deurne 0-4.
De bezoekers wonnen met speels gemak op bezoek bij Veritas. Na iets meer dan een kwartier spelen opende Harm van der Steen de score. Diezelfde Van der Steen bereidde tien minuten voor het rustsignaal de tweede treffer van SV Deurne voor, Gregorry Lammers maakte deze. In de tweede helft had SV Deurne het initiatief en dankzij twee treffers in het laatste kwartier van Anton Loverbosch en Parfait Luwawa liep het uit naar een ruime zege.