Volledig scherm
Jay van Boxtel (broeknummer 20) kopt de bal voor JVC in de thuiswedstrijd tegen UNA. Naast hem Jassin Aarab. De ploeggenoten kregen aan het einde van de wedstrijd ruzie. © Ed van Alem

Doelman JVC Cuijk deelt karatetrap uit aan ploeggenoot tijdens wedstrijd tegen UNA

Doelman Yorrit Kanters van JVC Cuijk heeft zondag een karatetrap uitgedeeld aan een ploeggenoot. Kanters haalde uit, nadat hij zich bemoeide met onenigheid tussen medespelers Jassin Aarab en Jay van Boxtel. Het drietal van de derdedivisionist kreeg op het veld ruzie na de verloren wedstrijd tegen UNA (0-1).

Bij een situatie vlak voor tijd maakte Aarab een overtreding, waardoor de kans op een tegenaanval was verkeken. Aarab kreeg toen al woorden met Kanters en Van Boxtel.

Na afloop van het duel ging het helemaal mis tussen de drie teamgenoten, waarbij Kanters in ieder geval twee fikse trappen uitdeelde.

Spreekverbod

Quote

Het is gênant wat er is gebeurd

Ferdi Akankan, trainer JVC Cuijk

Na het bizarre incident mochten de betrokkenen van coach Ferdi Akankan en het bestuur van de Cuijkse voetbalclub geen uitleg geven. 

Trainer Akankan reageerde woedend op de ruzie. ,,Het is gênant wat er is gebeurd”, zei hij. ,,Bizar, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Ik ga met de technische commissie met de betrokken spelers in gesprek en dan gaan we kijken welke consequenties we eraan verbinden.”
 

Melding scheidsrechter

Aarab ging pas douchen toen Van Boxtel en Kanters al de kantine hadden opgezocht. De betrokken spelers kunnen een reactie verwachten van de aanklager van voetbalbond KNVB. Scheidsrechter Jörn te Kloeze gaf geen kaart na het laatste fluitsignaal, maar maakt in zijn wedstrijdrapport wel melding van het incident.

,,Wat er gebeurde hoort niet op een voetbalveld thuis, er staan kinderen te kijken. Of hij een schorsing krijgt, hangt af van wat de aanklager doet. Voor mij is met het melden verder de kous af”, zei Te Kloeze.

JVC verloor de laatste vier wedstrijden en zakte af naar de degradatiezone in de zondagse derde divisie. De ploeg staat op de veertiende plaats. JVC verloor zondag door een goal van Lex van Dijk. Hij kopte na ruim een uur raak voor de gasten uit Veldhoven.

  1. Gemert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorersklassement

    Ge­mert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorers­klas­se­ment

    Thijs van Pol voert het ED-topscorersklassement aan. De spits van hoofdklasser Gemert staat na zijn twee doelpunten van afgelopen zondag op 24 treffers alweer dit seizoen. In de hoofdklasse wordt hij op gepaste afstand gevolgd door ploeggenoot Ralf Kemper (24). Verder gooien ook Steven van Dijke (vijfdeklasser Ollandia), Erwin Isbouts (derdeklasser Valkenswaard) en Toon van Lierop (vijfdeklasser SPV) hoge ogen.