Volledig scherm
© © Orange Pictures / Perry vd Leuvert

Dramatische afsluiting van seizoen voor ONDO; MULO ronde verder na ijzersterke comeback

nacompetitie derde klasse zuid 2ONDO mist na het kampioenschap nu ook de kans op promotie. Bavos was met 1-2 te sterk. Stiphout won met 2-1 van RKMSV. MULO plaatste zich ook voor de volgende ronde. De ploeg kwam terug van een 0-2 achterstand en won uiteindelijk met 4-2.

ONDO – Bavos 1-2.
Een rampzalige seizoensontknoping kreeg voor ONDO een toepasselijk slot. Nadat de Heusdenaren vorige week tegen DOSL in de 98ste minuut het kampioenschap door de vingers zagen glippen, verloren ze in de eerste ronde van de nacompetitie van Bavos: 1-2. De kansen op promotie naar de derde klasse zijn daarmee verkeken, terwijl de Bakelnaren daarvoor nog in de race zijn. ONDO leek aanvankelijk goed op weg om de kater van vorige week weg te spoelen. De Heusdenaren maakten grote delen van de eerste helft het spel en kwamen een paar minuten voor het rustsignaal op voorsprong dankzij een door Willem Slaats benutte penalty. Bavos - dat in de eerste helft al regelmatig gevaarlijk voor ONDO-goalie Luuk van den Boer opdook - gaf zich echter niet gewonnen. Loek van den Waardenburg trok in de 53ste minuut met een fraai diagonaal schot de stand gelijk. Een paar minuten later rondde diezelfde Van den Waardenburg een snelle aanval beheerst af: 1-2. ONDO kreeg in het restant nog dotten van kansen op de gelijkmaker, maar Bavos hield stand. Bavos treft op 10 juni in de tweede ronde van de nacompetitie Blerick.

Blerick – SSE 2-0.
Op bezoek bij SV Blerick heeft SSE niet kunnen stunten. De ploeg van William van Moorsel was grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij en kreeg via Jochem Vestjens een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen maar hij zag zijn inzet gekeerd worden. Tot aan de rust bleef SSE beter maar gescoord werd er niet. In de tweede helft kwam Blerick via een strafschop op voorsprong waarna SSE aandrong. De thuisploeg wankelde maar counterde in de absolute slotfase naar de beslissende 2-0.

Stiphout Vooruit – RKMSV 2-1.
Dankzij een 2-1 overwinning op RKMSV heeft Stiphout Vooruit zich geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie. De bezoekers uit Meijel kwamen na tien minuten spelen op voorsprong. Na een knappe solo was het Jorn Dekkers die twee minuten later de gelijkmaker tegen de touwen schoot. Na iets meer dan een half uur op de klok was het wederom Dekkers die trefzeker was en de ploeg van Ronald Steijlen op een 2-1 voorsprong schoot. In de tweede helft kwam RKMSV opzetten maar gaf de verdediging van Stiphout Vooruit geen krimp, de thuisploeg kreeg legio kansen om te scoren maar het vizier stond niet goed afgesteld op sportpark Molenven. Op tweede Pinksterdag treft Stiphout Vooruit het Limburgse SV Laar

SV Laar – Milheezer Boys 4-1.
Het topseizoen van Milheezer Boys zit erop. In Weert werd geflatteerd met 4-1 verloren van SV Laar. In een levendige openingfase kregen beide ploegen kansen maar het was wachten tot op het half uur alvorens er gescoord werd: Tom Peeters schoot de bal strak in de kruising. Zestig tellen later was het echter alweer gelijk. In de tweede helft viel in een tijdsbestek van vijf minuten twee treffers voor de thuisploeg. Stijn Broeks kreeg nog een ideale mogelijkheid maar hij zag zijn strafschop gekeerd worden. In de slotfase werd het ook nog 4-1.

MULO – SES 4-2.
De ploeg van trainer Ralf van den Heuvel toonde een sterk staaltje mentale weerbaarheid op eigen veld tegen SES. De Helmonders kwamen al snel met 0-2 achter door een doelpunt uit een vrije trap en een razendsnelle counter. 0-2 leek ook de ruststand te worden, maar MULO wilde daar niks van weten en schakelde naar een hogere versnelling. In twee minuten tijd draaide de thuisploeg de wedstrijd volledig om door doelpunten van Tom Otten en Jeremy Lammers: 2-2. Na de thee had MULO de wedstrijd volledig in handen. Niet snel na de hervatting zette Glenn Carlier de gastheren op voorsprong met een droge knal van afstand: 3-2. Daarna kwam MULO niet meer in de problemen. In de laatste minuut liepen ze zelfs nog uit naar 4-2 door een doelpunt van Wesley Smits. Door de overwinning kunnen Ralf van den Heuvel en zijn mannen zich opmaken voor de halve finale volgend weekend waarin het op bezoek gaat bij Estria.