Volledig scherm
Archiefbeeld: MVC © Foto van de Meulenhof/Dave Hendr

Elsendorp stuurt Ollandia met vijf tegentreffers terug naar huis

VIJFDE KLASSE EElsendorp-coach Marcel Verberkt kon zijn geluk niet op. Zijn ploeg won met 5-1 van koploper Ollandia en neemt die positie nu over. “Het waren stuk voor stuk allemaal prachtige doelpunten”, aldus de oefenmeester.

MVC – Irene 1-2.
Het is MVC niet gelukt om de punten in eigen huis te houden. Al heel snel kwamen de bezoekers uit Gemonde door Owen van Lith op 0-1. In de 11de minuut had MVC op gelijke hoogte kunnen komen maar de doorgebroken Thijs van Mierlo wilde Gidi Manders het doelpunt gunnen. Manders schoot vervolgens op de lat.. Na de thee bleef MVC op zoek gaan naar de gelijkmaker. De bezoekers bleven loeren op de kans om verder uit te lopen. In de 59ste minuut lukte dat. Levi van Rooij profiteerde van een uitglijder van laatste man bij MVC, Nick Brouwers. 0-2. MVC maakt in de 80ste minuut de aansluitingstreffer. Deze kwam op naam van Rob van Gerwen op aangeven van Thijs van Mierlo: 1-2. De slotfase bleek te kort om nog de gelijkmaker te forceren.

Elsendorp – Ollandia 5-1.
 Ollandia kwam echter wel op voorsprong bij Elsendorp. In de 33ste minuut maakte Steven Dijke 0-1 uit een corner. Daarna was het Elsendorp dat de klok sloeg. Voor rust maakte de ploeg de 1-1, deze zou op naam komen van Leandro Ribeiro maar de voorzet waaruit hij de bal binnenwerkte zou achter zijn geweest. Vlak na rust mocht Leandro wel juichen toen hij op aangeven van zijn broer Bruno de 1-1 maakte. In de 65ste minuut schoot Dick de Bruijn in de kruising. Stijn Vos kopte de 3-1 tegen de touwen. Tien minuten voor tijd was het weer Leandro Ribeiro die scoorde. “Hij streepte de bal zo ontiechelijk hard in het doel. De keeper hoorde de bal maar zag hem niet”, zei trainer Verbert over het doelpunt. Daarna kopte Sylvan Kuijpers de eindstand op het scorebord: 5-1.

Fiducia- VCO 1-1.
Fiducia heeft thuis tegen VCO 1-1 gespeeld. Maar het gelijkspel voelde voor trainer Rene van Schijndel als een nederlaag. “We hebben verloren van de keeper”, waren de woorden van Van Schijndel na afloop. Volgens hem werd er in de eerste helft niet goed gevoetbald. Toch was de eindstand voor rust al bepaald. In de vijfde minuut schoot Wim van den Berg een vrije trap binnen. In de 35ste minuut kwam VCO weer op gelijke hoogte. In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van VCO. “De keeper heeft echt onmogelijke ballen eruit gehouden”, aldus Van Schijndel.

Nederwetten – Nieuw Woensel 2-3.
Een wedstrijd die alle kanten op kon met uiteindelijk Nieuw Woensel als winnaar. Nederwetten kwam een kwartier na rust op voorsprong door Tom Raaijmakers. Snel daarna maakte Toon van Rooij er 2-0 van. Geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Totdat Nieuw Woensel coach Marcel van de Kamp een tactische omzetting deed en beter begon te voetballen. In een tijdsbestek van twintig minuten boog zijn ploeg een 2-0 achterstand om in een 2-3 voorsprong. Jordi Verhagen scoorde twee keer waarvan één keer met het hoofd en zette zijn ploeg daarmee weer op gelijke hoogte. Jens van Mil besliste de wedstrijd door zijn directe tegenstander te passeren en de bal binnen te schieten: 2-3.