Volledig scherm
© © Orange Pictures / Frank Kerbusch

Erwin Isbouts doet FC Engelen pijn in Lurlings laatste wedstrijd

nacompetitie derde klasse zuid 1Valkenswaard wint met 4-3 van het FC Engelen van Anthony Lurling. PSV wint op bezoek bij BVV met 1-3. RPC en SBC beslissen de wedstrijd met strafschoppen. RPC trekt aan het langste eind.

Bladella – Nieuwkuijk 2-3. 
Bladella is weer terug bij af. Na de promotie via de nacompetitie van vorig seizoen daalde de ploeg van coach Huub Vermeulen gisteren via de extra ronde weer af naar de derde klasse. Dat had beslist niet gehoeven. Na een 1-0 voorsprong halverwege de eerste helft via een treffer van Cas Vosters leek de thuisploeg vlot door te gaan drukken. Een kwartier voor rust tekende Nieuwkuijk-aanvoerder Brent de Wijs voor de 1-1 gelijkmaker. Zes minuten later stond het opeens 1-2. Weer was De Wijs trefzeker. Vlak voor rust ging na een fraaie solo van Cas Vosters de bal net naast het Nieuwkuijk-doel. Na de pauze verzuimde een volop kansen missend Bladella om door te drukken. De bezoekers counterde er vrolijk op los. Via de absolute uitblinker op het veld Nieuwkuijk-middenvelder Rick van Buul werd het 1-3. In de extra tijd bepaalde Cas Vosters met een kopbal de eindstand op 2-3.

Valkenswaard – FC Engelen 4-3.
In een uitermate enerverend duel trok Valkenswaard uiteindelijk aan het langste eind. Bij de bezoekers stond oud-prof Anthony Lurling in de basis. FC Engelen nam vlot een 0-2 voorsprong. Via Vincent van den Groenendaal werd het 1-2 en even later ook 2-2. Die stand leek de rust te gaan halen. Toch werd het vlak voor de pauze 2-3. In de tweede helft werd maar liefst drie keer een doelpunt afgekeurd. Voor topschutter Erwin Isbouts het sein om zijn ploeg aan de hand mee te nemen. De 27-voudige doelpuntenmaker schoot Valkenswaard naar 3-3. In de 83e minuut kroonde de 31-jarige Isbouts zich tot held van de wedstrijd door 4-3 binnen te schieten. Maandag 10 juni is RPC in Valkenswaard de volgende tegenstander.

BVV – PSV 1-3.
Voor rust werd er niet gescoord. Na de pauze nam PSV het heft in handen. Jimmey Granviel maakte de 0-1. Even later verdubbelde Toufik Belhaj de score die er 0-2 van maakte. Het duel werd definitief beslist door een treffer van clubtopscorer Mike Hovestadt, 0-3. In de slotfase werd het nog 1-3 maar dat had geen invloed meer op het doorgaan van PSV naar de volgende ronde waar het Nieuwkuijk treft.

RPC – SBC 2-2 (RPC wint na strafschoppen).
Het eerste opvallende moment kwam pas na een klein halfuur, toen SBC-spits Joost van Heck doorbrak en werd neergehaald. De arbiter gaf voordeel en kon daardoor volgens de regels voor het neerhalen van een doorgebroken speler maximaal een gele kaart trekken, wat hij ook deed. Uit de aanval erna nam RPC een 1-0 voorsprong door een achterwaartse kopbal van Daan Slaats. In de 34ste minuut kwam SBC langszij, via een intikkertje door Rob Kapteijns, 1-1. De tweede helft ging het op en af. Beide teams met veel kansen en pas in de 69ste minuut kwam er weer een doelpunt. Na geklungel in de RPC-defensie en een miscommunicatie met doelman Sten Otter kwam daar Joost van Heck met de 1-2. De winst lijkt binnen, tot ver in blessuretijd, want met misschien wel de laatste trap van de wedstrijd, miste SBC-doelman Dennis den Hollander de bal en schoot Daan Slaats de gelijkmaker binnen, 2-2. Na een saaie verlenging volgde de strafschoppenreeks. Die werd gewonnen door RPC met 4-3, waarin Sten Otter een heldenrol op zich nam met een geweldige redding.