Volledig scherm
PREMIUM
Bestuurslid Mario Podda van Oranje Zwart. © Kees Martens

Failliet Oranje Zwart Helmond zit vol vragen

HELMOND - De failliet verklaarde voetbalvereniging Oranje Zwart Helmond zit met tal van vragen. Waar kwam die onbekende vordering ineens vandaan? Heeft het zin om in beroep te gaan? Kunnen de teams komend weekend spelen? Het is allemaal nog onduidelijk.

Het faillissement van Oranje Zwart werd dinsdagmiddag uitgesproken door de Rechtbank Oost-Brabant. De club heeft kennelijk bij meerdere partijen niet aan zijn betalingsverplichtingen voldaan. Zo’n geval van ‘pluriformiteit’ is een grond voor faillissement, bevestigt de advocaat van Oranje Zwart, mr. Jan-Willem de Rijk. Verder moet hij de uitspraak nog bestuderen.

  1. Helmonder Willem Vogels blaast Schlagerfestival nieuw leven in: op 14 december in Eindhoven
    PREMIUM

    Helmonder Willem Vogels blaast Schlager­fes­ti­val nieuw leven in: op 14 december in Eindhoven

    HELMOND/EINDHOVEN - Ich bin wie du, Rosamunde, Santa Maria. Schlagers die ook in Nederland grote hits werden. Voor de liefhebbers van het Duitse lied was het Schlagerfestival in Kerkrade een jaarlijks hoogtepunt. Willem Vogels (56) wil die tijden doen herleven. De Helmondse beroepsmuzikant/tekstschrijver heeft de rechten van dit festival overgenomen. Op zaterdag 14 december treden Duitse artiesten op in het dan nog geopende Beursgebouw.

In samenwerking met indebuurt Helmond