Volledig scherm
PREMIUM
Bestuurslid Mario Podda van Oranje Zwart. © Kees Martens

Failliet Oranje Zwart Helmond zit vol vragen

HELMOND - De failliet verklaarde voetbalvereniging Oranje Zwart Helmond zit met tal van vragen. Waar kwam die onbekende vordering ineens vandaan? Heeft het zin om in beroep te gaan? Kunnen de teams komend weekend spelen? Het is allemaal nog onduidelijk.

Het faillissement van Oranje Zwart werd dinsdagmiddag uitgesproken door de Rechtbank Oost-Brabant. De club heeft kennelijk bij meerdere partijen niet aan zijn betalingsverplichtingen voldaan. Zo’n geval van ‘pluriformiteit’ is een grond voor faillissement, bevestigt de advocaat van Oranje Zwart, mr. Jan-Willem de Rijk. Verder moet hij de uitspraak nog bestuderen.

  1. Eenmalige rentree rapper Tony Scott  in Helmond
    PREMIUM

    Eenmalige rentree rapper Tony Scott in Helmond

    HELMOND - Twee jaar geleden was zijn afscheidsconcert in Paradiso. Tony Scott trok zich terug uit de muziekwereld nadat de ziekte Multiple Sclerose bij hem werd vastgesteld. Hij loopt sindsdien met een geleidestok en zijn gehoor is ook aangetast. Toch kon hij een lokroep van Urban Matterz-organisator Hans van de Berkmortel niet weerstaan. Tijd voor een eenmalige terugkeer, tijdens de eerste avond van hiphopfestival Urban Matterz. ,,Ik kan gewoon nog niet echt afscheid van het vak nemen", zegt hij zaterdagavond enkele uren voor zijn optreden in de Cacaofabriek.

In samenwerking met indebuurt Helmond