Nuenen-aanvoerder Colin van Gool (rechts) dit seizoen in actie in de bekerwedstrijd tegen Heeze.
Volledig scherm
Nuenen-aanvoerder Colin van Gool (rechts) dit seizoen in actie in de bekerwedstrijd tegen Heeze. © FotoMeulenhof

FC Eindhoven AV strikt aanvoerder Colin van Gool van Nuenen

TRANSFEREersteklasser FC Eindhoven AV heeft zich voor volgend seizoen versterkt met middenvelder Colin van Gool (25) van hoofdklasser RKSV Nuenen. Na Lars van Stipdonk en Evrim Karatas is hij de derde speler die dit jaar de overstap maakt van Nuenen naar FC Eindhoven AV, dat eerder ook al Sander Heesakkers (voormalig speler van Kozakken Boys, Geldrop en PSV) vastlegde voor komend seizoen.

,,Ik had het gevoel dat het tijd was voor iets anders en kwam via Lars van Stipdonk in contact met FC Eindhoven AV”, laat Van Gool weten. ,,Naast de gesprekken met technisch manager André Nijssen en hoofdtrainer Peter Coumans heb ik goede verhalen gehoord over het huidige team en de trainer. Dat samen met de ambitie die FC Eindhoven AV heeft, deed mij besluiten om voor FC Eindhoven AV te kiezen. Er ligt daar een mooie uitdaging om, afhankelijk wat er de komende tijd wordt besloten over het huidige seizoen, met FC Eindhoven AV naar de hoofdklasse te gaan.”

Van Gool keerde in 2018 na negen jaar terug bij RKSV Nuenen. In de jeugd werd hij bij de club weggeplukt door Helmond Sport. Daar bereikte hij de selectie en speelde vier wedstrijden in het betaalde voetbal. In 2016 verkaste Van Gool naar Nieuw Zeeland, waar hij voetbalde bij Canterbury United en Christchurch United. Na zijn terugkeer bij Nuenen groeide hij dit seizoen uit tot aanvoerder.