Volledig scherm
Het Jan Louwers Stadion. © Soccrates/BSR Agency

FC Eindhoven wijkt vanwege nieuw kunstgrasveld tijdelijk uit naar DBS

Omdat het Jan Louwers Stadion vanaf volgende week wordt voorzien van een nieuw kunstgrasveld, wijkt FC Eindhoven de komende weken uit naar het terrein van derdeklasser DBS. De selectie traint zaterdag voor het laatst op de oude mat.

Het huidige kunstgrasveld van FC Eindhoven voldoet niet meer aan de eisen van de KNVB. Uit een enquête van de spelersvakbond VVCS kwam vorig seizoen al naar voren dat het huidige veld ‘onaanvaardbaar slecht’ is. 

Dat heeft de club doen besluiten om in te grijpen. Vanwege de hoge gebruiksintensiteit door het eerste elftal, de jeugdopleiding en maatschappelijke activiteiten is gekozen voor een nieuw kunstgrasveld in plaats van een ‘echte’ grasmat. 

Werkzaamheden

Dat heeft tot gevolg dat de Eindhovenaren de komende weken op het terrein van stadgenoot DBS trainen. In het Jan Louwers Stadion wordt niet alleen het veld, maar ook de verlichting onder handen genomen. De lampen in de lichtmasten worden vervangen door ledverlichting. De club verwacht alle werkzaamheden eind juli te hebben afgerond.