Volledig scherm
Thijs van Pol, hier in duel met Jiri van de Hemel van Vlissingen, was zondagmiddag goed voor drie doelpunten. Zijn seizoenstotaal staat daarmee op 27. © Orange Pictures / Perry vd Leuvert

Gemert boekt eindelijk weer thuisoverwinning en ziet koploper Baronie puntenverlies lijden

HOOFDKLASSE BNa drie thuiswedstrijden zonder winst heeft Gemert zonder moeite van VC Vlissingen gewonnen. Thijs van Pol was wederom de grote man bij de thuisploeg met drie doelpunten. Tevens profiteerde Gemert zo van het gelijke spel van koploper Baronie.

Gemert – VC Vlissingen 5-0.
Gemert heeft de eerste thuisoverwinning van het kalenderjaar geboekt. Op sportpark Molenbroek was de ploeg van Reinald Boeren veel te sterk voor laagvlieger VC Vlissingen: 5-0. Na vijf minuten was het al raak voor Gemert, aanvoerder en doelpuntenmachine Thijs van Pol scoorde op aangeven van Sander Vereijken. Na een goede openingsfase daalde het niveau van Gemert en moest Bono Barten redding brengen om de gelijkmaker te voorkomen. Op slag van rust viel de tweede treffer voor Gemert toen Kees Brugmans uit een corner kon raak koppen. Na iets meer dan een uur werd de wedstrijd beslist toen Thijs van Pol de 3-0 tegen de touwen schoot. De scoringsdrang van Van Pol ging maar door en met nog een kwartier te spelen scoorde hij ook de 4-0, zijn 27ste(!) treffer van het seizoen. Met zijn tweede treffer van de middag, wederom uit een corner, bepaalde Kees Brugmans de eindstand op 5-0.

Koploper Baronie speelde met 0-0 gelijk tegen RKAVV, waardoor het verschil tussen beide teams terug is gelopen naar vijf punten. Gemert heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld. Op de laatste speeldag (26 mei) is het Baronie - Gemert.