Volledig scherm
Ralf Kemper nam Gemert tegen SDO bij de hand. © Frans Brzoskowski

Gemert met één been in finale voor plek in de derde divisie

NACOMPETITIE DERDE DIVISIEDoor een 0-5 overwinning op hoofdklasser SDO uit Bussum heeft Gemert zich woensdagavond een meer dan uitstekende uitgangspositie verworven voor de return komende zaterdag in Gemert. De winnaar over twee wedstrijden plaatst zich voor de finale waar een ticket klaarligt voor de derde divisie.

Grote man aan de zijde bij Gemert was Ralf Kemper met drie doelpunten en een assist. De Helmondse aanvaller van Gemert stapte als vaker dit seizoen uit de schaduw van aanvoerder Thijs van Pol. De topscorer in de reguliere competitie voor Gemert (33 doelpunten) moest tegen SDO afhaken met een blessure. Kemper (goed voor 19 doelpunten) nam Gemert, samen met Joost Habraken bij de hand.

Bij rust stond het 0-2, via Sander Vereijken en Kemper. Nadat Kemper ook de 0-3 en 0-4 maakte, zorgde Jasper Lalisang voor het vijfde Gemertse doelpunt. Tussendoor miste Willem den Dekker ook nog een penalty voor Gemert. SDO moest in de slotfase met tien man verder.

Zaterdag trappen Gemert en SDO om 14.00 uur af in Gemert. De winnaar over twee duels speelt tegen de winnaar van SC Feyenoord - Staphorst. Die twee hoofdklassers werkten dinsdagavond hun eerste duel af. Staphorst won met 0-3. De finale gaat ook over twee duels.