Volledig scherm
© orange Pictures/Perry van de Leuvert

Gemert onnodig onderuit in Heemskerk

Gemert heeft zich niet weten te plaatsen voor de tweede voorronde van het KNVB bekertoernooi. In Heemskerk werd op sportpark Assumburg onnodig met 3-1 verloren van ODIN ‘59.

De openingsfase was voor de thuisploeg, in de vierde minuut kreeg het via Sietse Brandsma een grote kans, maar hij schoot over. Vijf minuten later ontsnapte Gemert wederom aan een achterstand toen een kopbal van Mart Willemse rakelings naast ging. Na iets meer dan een kwartier opende Jim Hulleman de score voor ODIN ‘59, hij schoot een strafschop feilloos achter Bono Barten. 

Mark Westerlaken dacht Gemert op het half uur op gelijke hoogte te schieten maar zijn schot werd knap gekeerd door de doelman van ODIN ‘59. In de tegenstoot viel de 2-0 door een treffer van Jurjen Dikker. Pal voor rust kwam Gemert terug in de wedstrijd: aanvoerder Thijs van Pol schoot een toegekende strafschop tegen de touwen en bepaalde daarmee de ruststand op 2-1. 

In de tweede helft was Gemert sterker en drong het ODIN ‘59 ver terug, grote mogelijkheden bleven echter uit. Na iets meer dan een uur op de klok kreeg Mart Willemse zijn tweede gele kaart en moest de thuisploeg met tien man verder. Gemert drong nog meer aan en Willem den Dekker schoot rakelings naast en Thijs van Pol kopte over. Drie minuten voor het laatste fluitsignaal viel de beslissing toen Sietse Brandsma met zijn tweede treffer de eindstand bepaalde op 3-1.

Voor Gemert begint de competitie volgende week zaterdag, op sportpark Molenbroek ontvangt de ploeg van Reinald Boeren dan OSS ‘20, de aftrap is om 18.00 uur.