Volledig scherm
Gemert-Staphorst © Orange Pictures

Gemert wint eerste finaleduel in nacompetitie om promotie naar de derde divisie

AMATEURVOETBALGemert heeft woensdagavond het eerste duel in de finale van de nacompetitie om een plek in de derde divisie gewonnen van Staphorst: 2-1. 

Vanaf het eerste fluitsignaal was het een boeiend gevecht tussen beide teams die op de tweede positie eindigden in hun hoofdklasse. Na zes minuten was het ook al raak voor Staphorst: Mike Reuvers schoot vrij voor doel fraai raak. Amper zestig tellen later was het alweer gelijk, na een knappe actie van Jens Leijten schoot Thijs van Pol koeltjes het leer tegen de touwen. 

De eerste helft was van een ongekend hoog niveau, beide teams kregen veel kansen om op voorsprong te komen maar het was wachten tot de 34ste minuut alvorens er weer een treffer viel. Een perfecte voorzet van Erwin van de Broek werd door Ralf Kemper tegendraads binnengekopt.

Staphorst sterker

Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Thijs in de tweede helft was Staphorst sterker, het kreeg via Mike Reuvers, Ferdi ter Avest en Pim de Jonge goede mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen maar Gemert had het geluk aan haar zijde. In de slotfase kreeg de ingevallen Jasper Lalisang nog twee mogelijkheden om een derde Gemertse treffer te scoren maar hij zag zijn inzetten gekeerd worden door René Oosterhof.

Komende zaterdag om 15.00 uur is de return in Overijssel, de winnaar van dit tweeluik speelt komend seizoen in de derde divisie.