Volledig scherm
Gemert - Leonidas © Orange Pictures / Frank Kerbusch

Gemert wint en moet hopen op misstap Groene Ster en fitheid Van Pol

HOOFDKLASSE BHoofdklasser Gemert won op eigen veld met 6-1 van Leonidas. Vooral voor rust speelde Gemert slordig, maar uiteindelijk werd na rust een eenvoudige driepunter binnengehaald. daarmee herstelde de ploeg zich voor de flater van vorige week toen na een 0-2 voorsprong met 3-2 van Unitas werd verloren.

Door de zege blijft Gemert volop in de race voor het kampioenschap. De topper tussen koploper Baronie en nummer twee Groene Ster eindigde in een 2-7 overwinning voor Groene Ster. Die ploeg heeft nu de beste papieren en Gemert zal zelf alles moeten winnen en hopen op een misstap van de Limburgers, omdat ze dit seizoen al twee keer tegen elkaar hebben gespeeld. Twee keer won Gemert.

De 6-1 zege op Leonidas zal Gemert vertrouwen geven. Voor rust was het Ralf Kemper die al snel voor 1-0 zorgde. Na rust zorgde aanvoerder Thijs van Pol met zijn 30ste en 31ste treffer van het seizoen voor een 3-0 voorsprong. Bij de 3-0 was het schrikken aan Gemertse-zijde. Van Pol greep naar zijn hamstring en verliet direct het veld. Het is nog afwachten wat de ernst van de blessure is. Een eigen doelpunt van Leonidas en een treffer in het juiste doel leidden naar de 4-1. Invaller Jeffrey Ket zorgde in de slotminuten voor de ruime 6-1 overwinning met twee doelpunten.