Volledig scherm
© Orange Pictures / Perry vd Leuvert

Helmondia op drempel van de play-offs

Derde klasse CHelmondia heeft thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen IVO. Als het team de volgende wedstrijd op bezoek bij Merefeldia wint zijn ze zeker van nacompetitie. Liessel won met ruime cijfers op bezoek bij HBSV: 2-5. 

SC Helmondia – IVO 0-0.
SC Helmondia staat op de drempel van de play-offs voor een plek in tweede klasse, het moet volgende week de uitwedstrijd winnen bij Merefeldia en is dan zeker van nacompetitie. In de thuiswedstrijd tegen IVO werd het 0-0. SC Helmondia begon sterk aan de wedstrijd maar had moeite om kansen te creëren. Op het half uur kreeg Brian Peerenboom zijn tweede gele kaart en mocht hij voortijdig gaan douchen. IVO naam daarna het initiatief over en schoot hard op de lat. Namens Kadir Budaklier was de thuisploeg nog dicht bij de openingstreffer maar zijn inzet ging voorlangs. Vijf minuten voor tijd hield Milan Lebens zijn ploeg met een fraaie redding op de been waardoor er niet gescoord werd.

HBSV – Liessel 2-5.
Liessel won de uitwedstrijd bij HBSV op overtuigende wijze met 2-5. Al vroeg in de wedstrijd kopte Roy Vedder zijn ploeg op voorsprong en na een miscommunicatie achterin scoorde Hein van Kemenade de 0-2. Pal voor rust verslapte de concentratie bij Liessel en dit resulteerde in de aansluitingstreffer van HBSV. Met zijn tweede doelpunt zorgde Roy Vedder er in de vijftigste minuut voor dat de marge weer twee werd. Zestig tellen later was het echter weer 2-3. Met een fraaie lob en een rake kopbal bezorgde Jur van de Mortel Liessel een ruime overwinning.