Volledig scherm
HSE op archiefbeeld © Jean Pierre Reijnen

HSE laat tegenstander vol verbazing achter: ‘Ze stapten onder de douche en reden weg’

In de vijfde klasse E gebeurde zondagmiddag wel iets heel raars. Het Eindhovense HSE speelde tegen VCO uit ‘t Oventje. Toen VCO, dat nog geen enkele wedstrijd won, met een 3-0 voorsprong aan de tweede helft wilde beginnen, zagen de spelers iets aparts. De tegenstander had het kwartier rust gebruikt om te douchen en reed voor de neus van VCO richting Eindhoven. 

,,Volgens de scheidsrechter kon hij er niks aan doen”, zegt VCO-coach Mario van Berkom. Hij en zijn spelers waren met stomheid geslagen toen de Eindhovense tegenstander zonder iets te zeggen vertrok. Van Berkom is niet te spreken over de handelswijze van de opponent. ,,Ik vind dit erg onsportief en heb hier verder geen woorden voor.”

De eerste helft van het duel was volgens de arbiter van dienst een sportieve aangelegenheid. Wel gebeurde er iets wat voor hoogspanning leek te zorgen bij HSE. ,,Ik moest een speler van de uitploeg twee keer geel geven. Eentje voor een overtreding en een tweede voor commentaar op mijn beslissing. Die speler wilde in eerste instantie het veld niet verlaten, zijn ploeggenoten en trainer moesten hem van het veld begeleiden”, aldus de leidsman. Hierna leek er eigenlijk niks aan de hand in ’t Oventje. 

Het rommelt al langer

Maar wat was de reden achter het vertrek van het volledige elftal? De scheidsrechter van dienst schepte duidelijkheid aan deze krant. ,,In de rust kwamen de voorzitter en trainer van HSE naar mij toe om te vertellen dat de ploeg niet meer verder wilde spelen‘’, vertelt de nog steeds verbaasde arbiter. ,,Ik fluit al heel lang amateurvoetbalwedstrijden, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

VCO-trainer Van Belkom kreeg van de trainer van HSE te horen dat dit ‘een kwestie van HSE is’. De scheidsrechter kreeg wel een uitgebreider verhaal. ,,Ze vertelden dat het aan de onderlinge sfeer lag in het team. Blijkbaar komen die jongens bijna nooit trainen en probeert de trainer ze op het rechte pad te houden.” Zondag lijkt de druppel te zijn die de emmer heeft doen overlopen bij de Eindhovense formatie. 

Op het wedstrijdformulier staat een einduitslag van 3-0. Dit was de tevens de stand waarmee de ploegen de kleedkamers opzochten. Er is niet bekend of de KNVB gaat besluiten de wedstrijd uit te laten spelen, of een reglementaire 3-0 te noteren. Voor het niet uitspelen van een wedstrijd staan sancties bij de KNVB. Of, en welke zal worden opgelegd door de KNVB is niet bekend.

Het bestuur van HSE is om een reactie gevraagd. Deze kon de club nog niet geven.