HVV-keeper valt in en scoort goal uit geweldige vrije trap

videoHELMOND - Normaliter heeft hij als taak om doelpunten te voorkomen, maar zondagmiddag wist HVV-keeper Devidson Janzen op bezoek bij HSE zelf te scoren.

Janzen was ingevallen als veldspeler, toen hij bij een stand van 4-3 mocht aanleggen voor een vrije trap. Met een opmerkelijke curve zag Janzen niet veel later de bal in het doel belanden: 4-4. HVV zou de pot uiteindelijk met 4-6 winnen en Janzen leverde ook nog de assist bij het laatste doelpunt. ,,Ik had last van mijn liezen en nek en daardoor kon ik niet als keeper aantreden’’, blikt de HVV’er terug. Toen een ploeggenoot vanwege een schouderblessure uitviel, moest trainer Wim Burhenne tóch een beroep doen op Janzen: als veldspeler. HVV had daarvoor al twee keer gewisseld. Het bleek een gouden zet.

Opmerkelijk is dat HVV al Janzens derde club dit seizoen is. Hij begon bij Mierlo-Hout, waar hij vorig jaar regelmatig de sterren van de hemel keepte en zo een grote bijdrage leverde aan het kampioenschap in de derde klasse van de blauwhemden. Maar een paar weken terug zegde Janzen Sportpark De Beemd tussentijds vaarwel. ,,Ik werd zonder enige uitleg ineens op de bank gezet, terwijl ik vorig seizoen zo goed presteerde. Het deed me pijn dat ik blijkbaar zo weinig krediet had.’’

Janzen nam de wijk naar Oranje Zwart, maar nauwelijks een week na zijn komst hief die vereniging wegens een grote schuldenlast zichzelf op. De Oranje Zwart-spelers waren vrij om over te stappen naar andere verenigingen en de goalie volgde ruim een week geleden het gros van zijn ploegmakkers naar vijfdeklasser HVV. Die ploeg bezorgde hij gisteren dus dankzij een doelpunt en een assist de eerste drie punten van het seizoen. ,,Scoren is een primeur voor me.’’

Volledig scherm
© videostill
  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.