Ik moet mensen nog altijd overtuigen dat ik uit een omhaal heb gescoord tegen Mariahout

Niet voor 114.000 toeschouwers in het Estadio Azteca in Mexico City, maar op sportpark Molenven voor 47 belangstellenden. Geen kwartfinale van het WK 1986 tussen Engeland en Argentinië, maar een eenvoudig duel in de vierde klasse: Stiphout Vooruit - Olympia Boys. Voor even kroop Jorn Dekkers zondag in de huid van Diego Maradona.

Net als de Argentijn op 22 juni 1986 pikt Dekkers de bal op eigen helft op. Waar Maradona Peter Beardsley, Peter Reid, Terry Butcher en Terry Fenwick achteloos passeert, dragen de Ommelse figuranten de namen Brent Vulders, Niels van Bree, Jeroen Goossens en Dirceo Kroes. Na zijn formidabele dribbel stuurt Maradona met een perfecte lichaamsschijnbeweging doelman Peter Shilton het bos in en schuift de bal in het doel: 2-0.

  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.