Volledig scherm
Een jeugdteam van Unitas'59 viert een kampioenschap.

Jeugdopleiding Unitas'59 regionaal gecertificeerd

Op 21 september om 10.30 uur wordt de jeugdopleiding van Unitas’59 als éérste Eindhovense amateurvoetbalvereniging officieel Regionaal gecertificeerd door de KNVB. Daarmee maakt Unitas'59 deel uit van een select gezelschap met in haar midden BVO’s als FC Emmen, Excelsior, Fortuna Sittard, VVV Venlo, FC Den Bosch, Willem II en stadsgenoot FC Eindhoven. 

Unitas’59 is de 40ste amateurvoetbalvereniging (van de ongeveer 2500 amateurvoetbalverenigingen die Nederland telt) met deze status. Stein Steenbakkers, wethouder van economie, Brainport, innovatie, onderwijs en sport reikt het certificaat uit.

Een opleidingscertificaat kan worden behaald door deel te nemen aan het Kwaliteit & Performance Programma dat de KNVB in samenwerking met NMC Bright (organisatieadviesbureau met een focus op de sportbranche) biedt. Alle jeugdopleidingen uit het betaald voetbal hebben deelgenomen aan het Kwaliteit & Performance Programma. BVO’s kunnen de Nationale of Internationale status behalen, voor de amateurvoetbalverenigingen is de Regionale status het hoogst haalbare. 

Het doel van de certificering is om de jeugdopleidingen bij voetbalclubs structureel te verbeteren en te ontwikkelen. Dit wordt gedaan door de gehele opleiding via een audit-programma op 64 punten door te lichten en te benoemen waar er voor de club kansen liggen. Het resultaat van de audit bepaalt welke kwalificatie de KNVB de jeugdopleiding van de betreffende vereniging toekent. 

Unitas’59 streeft ernaar om met de jeugdselecties minimaal op divisieniveau te spelen. De JO13-1 t/m JO19-1 komen al uit op divisieniveau en de onderbouwselecties spelen op het hoogst mogelijke niveau, waarbij de JO11-1 en JO12 al hoofdklasse competitie spelen. Bij al deze elftallen is een trainer aan het roer die in het bezit is van een UEFA-C Youth en/of UEFA B Licentie.